1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Baas Teröründen Yeni Kareler (FOTO)
Baas Teröründen Yeni Kareler (FOTO)

Baas Teröründen Yeni Kareler (FOTO)

Suriye’deki gelişmeleri Şam’dan izleyen kardeşimiz Hasan Doğan, yaşananları tüm çıplaklığıyla aktarmaya devam ediyor.

14 Nisan 2011 Perşembe 13:46A+A-

Baas Partisi'ne bağlı Suriye istihbaratı, özgürlük isteyen gençlere karşı şiddette sınır tanımıyor. Yaşanan son olaylarda hayatını kaybeden Şamlı gençlerin fotoğrafları Suriye'deki Baas terörünü tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.

Hasan Doğan / Haksöz-Haber / ŞAM

SOPALARLA ÖLDÜRÜYORLAR!

Şam'da yaşanan gösterilerde şehit düşen gençlerin bir kısmı başlarına sopalarla vurularak öldürüldü.

YARALILARA İŞKENCE

Suriye istihbaratı gösterilerde yaralanan gençlere hastanede de işkence yapıyor. Bundan dolayı göstericiler evlere kurulan gizli kliniklerde tedavi ediliyor.

GÖSTERİLER DAHA ÇOK VAROŞ BÖLGELERDE

Başkent Şam'daki gösteriler daha çok şehrin varoş bölgelerinde sürüyor. Rejim karşıtı gösterilerin birkaç hafta sonra varoşlardan şehrin merkezine kayması bekleniyor.

Şamlı bu genç de başına aldığı sopa darbeleriyle şehit düştü.

GÖSTERİLERE MÜSLÜMAN GENÇLER ÖNDERLİK EDİYOR

Şam'daki gösterilere daha çok çevrelerinde İslami kimliğiyle maruf olarak bilinen gençler önderlik ediyor. Bu gençlerin birçoğu babalarının istihbarat tarafından öldürülmesi nedeniyle yetim olarak büyümüşler. Bundan dolayı Şamlılar son isyanı "Yetimlerin Öfkesi" olarak adlandırıyorlar.

KORKU DUVARI AŞILIYOR!

Baskı nedeniyle yıllardır susan Şamlılar artık korku duvarını aşmaya başladılar. Şehirdeki isyanın büyümesinde verilen şehitlerin büyük payı var. Verilen her şehit yüzlerce gencin göstericilerin saflarına katılmasına vesile oluyor. 

ŞEHİTLERE VEFA…

Şamlı devrimciler şehirde 3 gün boyunca şehitler için yas ilan etti. Özellikle Duma bölgesinde 3 gün boyunca dükkânlar açılmadı, şehitler için taziye çadırları kuruldu.   

***

HABERE YORUM KAT

2 Yorum