1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İsrailli Sporcular Ankara'da Protesto Edildi
İsrailli Sporcular Ankarada Protesto Edildi

İsrailli Sporcular Ankara'da Protesto Edildi

Avrupa Bayanlar Voleybol Ligi Finalleri için Türkiye'ye gelen İsrail Bayan Voleybol Milli Takımı'nın, Sırbistan ile yapacağı maçı protesto eden Mavi Marmara Platformu üyesi bir grup salona girmek istedi. Polis, salona yaklaştırılmayan ve bir süre barikata

25 Temmuz 2010 Pazar 20:19A+A-

 

Türkiye Voleybol Federasyonunun salonunda oynanan maç öncesi Mavi Marmara Platformu üyeleri, Başkent Öğretmenevi önünde toplandı. İsrail aleyhinde sloganlar atan grup adına basın açıklaması yapan gazeteci yazar Hamza Er, İsrail'in "önce katlet, sonra pişkince ilişkiye devam et" politikası güttüğünü, "alçakça bir şımarıklık göstergesi" yaparak, MOSSAD ajanları gözetiminde Türkiye geldiklerini söyledi.

İsrail'in gerçekleştirdiği katliamdan sonra geri adım atmadığını, ilişkilerin normalleşmesine katkı sağlamadığını ancak Türk hükümetinin de "bağırmaktan başka bir şey yapmadığını" savunan Er, "Haklarımız geri alınmıyorsa en azından bu tür, böyle rahatsızlık veren organizasyonlara engel olunmalı. Eli kanlı MOSSAD ajanlarıyla sporcuların bu ülke topraklarında bulunmasını asla kabul etmiyoruz. Sporcu kılığındaki bu insanlar, maçlarını oynamamalı ve hemen sınır dışı edilmelidir" diye konuştu.

Hamza Er, Mavi Marmara Platformu olarak, bu tür çirkinliklere her zaman engel olacaklarını ifade etti.

Mavi Marmara gemisinde şehit olan Furkan Doğan'ın akrabası Erdinç Sezer, Doğan'ın acısı çok taze iken bu tür bir organizasyon yapılmasını kabul edemediklerini söyledi.

Furkan Doğan'ın açıklanan üniversiteye yerleştirme sonuçlarına göre Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazanabildiğini ifade eden Sezer, "Hayalleri vardı. Umutları vardı. İsrail'in karşısına çıkan delikanlı biriydi. Furkan Doğan'a ve şimdi de burada bize gösterilmeyen müsemma İsraillilere de gösterilmemeli" dedi.

POLİS BARİKATINA YÜKLENİLDİ

Konuşmaların ardından salona doğru yürümek isteyen grup, emniyet güçleriyle görüştü. Grubun salona girmesine izin verilmemesi üzerine Hamza Er, "Burada kurşun yarası alanlar var. 8 kurşunla yaralanıp da burada olanlar var. Ne olursa olsun yürüyeceğiz. Bu maçı oynatmayacağız" şeklinde konuştu.

Bunun üzerine polis araçlarından grubun dağılması yönünde anonslar yapıldı. Anonslara uymayan Mavi Marmara Platformu üyeleri, kol kola girip polis barikatına doğru tekbir getirerek yürüyüşe geçti. Uzun süren arbede, voleybolcuların polis minibüsleriyle salondan kaçırılmasıyla son buldu.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum