1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Fadlullah, Yüz Binlerin Omuzlarında Uğurlandı
Fadlullah, Yüz Binlerin Omuzlarında Uğurlandı

Fadlullah, Yüz Binlerin Omuzlarında Uğurlandı

İslam dünyasının önde gelen mücahit âlimlerinden Lübnanlı Muhammed Hüseyin Fadlullah'ın Beyrut'taki cenaze töreni için yüz binlerce kişi bir araya geldi.

06 Temmuz 2010 Salı 15:50A+A-

Allame Fadlullah, uzun süren rahatsızlığının ardından önceki gün vefat etmişti. Cenazesi on binlerce, yüz binlerce Müslümanın omuzlarında taşındı. İslam dünyasının birçok bölgesinden insanlar cenazeye akın etti.

Lübnan hükümetinin "ulusal yas günü" ilan ettiği bugün Lübnan'da okullar ve devlet kurumları cenaze için kapandı. Hizbullah hareketi de üç gün yas ilan edildiğini açıkladı.

Fadlallah'ın fotoğraflarını taşıyan kalabalık, merhumun Beyrut'un güneyindeki evinin önünde toplandı. Törene başta Ortadoğu'daki İslami hareketler olmak üzere, birçok direniş grubu temsilcisi katıldı. Hizbullah adına Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Hamas adına Lübnan temsilcisi Usame Hamdan, Suriye adına Lübnan Büyükelçisi Ali Abdulkerim Ali, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Ayetullah Cenneti cenazedeydiler.

Başta Nuri el Maliki olmak üzere üst düzey Iraklı liderler, taziyelerini iletirken, Mukteda Sadr, Irak'ta üç günlük yas ilan etti. Lübnan Cumhurbaşkanı Saad Hariri ve Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa da Fadlallah için taziye mesajı yayınladılar. Necef doğumlu olan Allame Fadlallah, 1950'li yılların sonlarında, Maliki'nin Dava partisini kurmasına yardımcı olmuştu.

Bölgede eski Hizbullah lideri Abbas Musavi'nin 1992 yılında Siyonist İsrail tarafından şehit edilmesinden bu yana bu kadar büyük bir cenaze töreni düzenlenmediği belirtiliyor.

Merce-i taklit seviyesinde olan ve ardında İslam dünyasının istifade ettiği 40'a yakın eser bırakan Allame Fadlallah, ümmet için hüzün veren bir kayıp oldu.

"Amerika'ya ve İsrail'e ölüm!" sloganlarıyla uğurlanan Fadlullah için geçen yıl vefat eden Fethi Yeken'in oğlu Salim de İslam dünyası için başsağlığı diledi ve yayınladığı mesajında,"Fadlullah, İslami vahdetin sembolüydü. Onun yokluğu İslam dünyası için büyük bir kayıptır." dedi. Lübnanlı Dürzi Lider Velid Canbulat da Fadlallah'ın vefatının İslam ve Arap dünyası için büyük bir kayıp olduğunu, Fadlullah'ın aydınlatan bir fakih ve âlim olduğunu vurguladı.

Fadlallah'ın vefatından ötürü Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Dr. Ramazan Şallah da birer taziye mesajı yayınlamışlardı.

HAKSÖZ-HABER

 

İLGİLİ HABERLER:

Muhammed H. Fadlullah Vefat Etti

Fadlallah'ın Son Yazısı: Şii-Sünni Ayrımı Haram Kılınmalı!

Seyyid Nasrullah'tan Fadlullah Mesajı...

HABERE YORUM KAT

4 Yorum