1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Asker Hatay’da Köylüleri Öldürdü!
Asker Hatay’da Köylüleri Öldürdü!

Asker Hatay’da Köylüleri Öldürdü!

Bugün DHA'nın geçtiği haberde PKK’lıların köylülere ateş açıp öldürdüğü haberi verildi. Daha sonra anlaşıldı ki köylüleri öldüren PKK değil TSK idi.

28 Haziran 2010 Pazartesi 15:19A+A-

12:59'da "FLAŞ HABER" olarak düşen DHA kaynaklı haberde PKK'lıların Hatay'ın Hassa ilçesi'ne bağlı Çardak yaylasında kekik toplayan köylülere saldırdığı 2 kişinin öldüğü 1 kişinin yaralandığı ve 1 köylünün kayıp olduğu bildirilmişti.

Saat 14:26'da ise Anadolu Ajansı skandal bir gelişmeyi abonelerine geçti. Hatay Valisi'nin açıklamalarının da yer aldığı haberde Hatay'ın Hassa ilçesinde güvenlik güçlerinin, kekik toplayan köylüleri terörist zannederek ateş açması sonucu 2 köylünün öldüğü 1 köylünün yaralandığı bildiriliyordu.

Şok eden olayın aslı ortaya çıkmıştı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre asker köylüyü terörist sanmış ve PKK'lı teröristlerin saldırdığı sanılan köylülerin yanlış ateş sonucu öldüğü ortaya çıkmıştı. İşte AA'nın o haberi:

Hatay'ın Hassa ilçesinde güvenlik güçlerinin, kekik toplayan köylüleri terörist zannederek ateş açması sonucu 2 köylü öldü, 1 köylü yaralandı.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hassa ilçesinin Dedemli köyü Şekerim Deresi mevkisinde terör örgütü üyelerine karşı konuşlanan güvenlik güçlerinin kekik toplayan köylüleri, terörist sanarak ateş açtığını söyledi.

Lekesiz, köylülerden Ali Dalmış ile Mustafa Fil'in olay yerinde öldüğünü, yaralanan Mehmet Sak'ın Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındığını belirterek, ''Olaylardan dolayı çok üzgünüz ve müteessiriz'' dedi.

Yaralı köylüyü hastanede ziyaret edeceklerini belirten Lekesiz, daha sonra da İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Vedat Çolak ve Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ile Hassa'ya gideceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT

10 Yorum