1. HABERLER

  2. HABER

  3. Milli Güvenlik Öğretmenlerine Suç Duyurusu
Milli Güvenlik Öğretmenlerine Suç Duyurusu

Milli Güvenlik Öğretmenlerine Suç Duyurusu

Bursa Ahenk Hukuk Derneği, öğretmen ve öğrencileri fişlediği iddia edilen binbaşılar hakkında suç duyurusunda bulundu.

27 Nisan 2010 Salı 17:27A+A-

Bursa Ahenk Hukuk Derneği, Van ve İzmir'de girdikleri Milli Güvenlik derslerinde öğretmen ve öğrencileri fişledikleri iddia edilen şüpheli İstihbarat Binbaşı Zeki Gülgün ile yine şüpheli İstihbarat Binbaşı Murat Ayvaz hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bursa Barosu'na kayıtlı avukatlardan oluşan Ahenk Hukuk Derneği Başkanı Av. Hayati Selamet ve yönetim kurulu üyesi avukatlar, basın açıklaması düzenledi ve suç duyurusunda bulundu. Dernek binasında düzelenen basın toplantısında konuşan Ahenk Hukuk Derneği Başkanı Av. Hayati Selamet, "21.04.2010 tarihli Taraf Gazetesi'nde yayınlanan Mehmet Baransu imzalı habere göre; İzmir Gaziemir Endüstri Meslek Lisesi, İzmir Kız Lisesi'nde Milli Güvenlik dersleri okutan şüpheli İstihbarat Binbaşı Zeki Gülgün'ün hazırladığı raporunda öğrenci ve öğretmenlerin fişlendiği belirtiliyor.

Ayrıca yine aynı tarihli Taraf Gazetesi'nde aynı muhabir imzasıyla çıkan haberde Van Erciş İmam Hatip Lisesi'nde Milli Güvenlik dersleri okutan şüpheli İstihbarat Binbaşı Murat Ayvaz tarafından hazırlanan 25.02.2008 tarihli raporda öğrenci ve öğretmenlerin fişlendikleri belirtiliyor.

Temel insan hak ve özgürlüklerine, anayasaya, yasalara ve hukukun temel ilkelerine aykırı olan bu tür eylemlerin halen yapılıyor olmasının esef verici. Haberin içeriğinde düzenlenen bu fişleme raporlarının üst makamlara da arz edildiği anlaşılmaktadır. Haber kaynağının araştırılarak, bu husustaki tüm delillerin toplanması, toplanacak delillere göre tespit edilecek şüpheli veya şüphelilerin hakkında kamu davası açılmasını talep ediyoruz." dedi.

Dava dilekçelerini ilgili Cumhuriyet savcılarına ulaştırılmak üzere Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edeceklerini belirten Hayati Selamet, konuşmasını, "Arz ettiğim sebeplerle şüpheli veya şüpheliler hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak, delillerin toplanmasını ve kişisel verilerin kaydedilmesi (TCK 135) suçundan haklarında kamu davası açılmasını arz ve talep ederiz." şeklinde noktaladı.

Ahenk Hukuk Derneği Başkanı Av. Hayati Selamet ve dernek yönetim kurulu üyesi avukatlar, Bursa Adliyesi'nde dava dilekçelerini Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim etti.

Kaynak: Cihan