1. HABERLER

  2. HABER

  3. Taşlar Bağlı, Köpekler Serbest!
Taşlar Bağlı, Köpekler Serbest!

Taşlar Bağlı, Köpekler Serbest!

Muş'un Bulanık ilçesindeki olaylarla ilgili olarak Samsun'da görülen davanın çıkışında, kapatılan DTP'nin eski genel başkanı Ahmet Türk'e yumruklu saldırı yapıldı. İşte detaylar ve görüntüler…

12 Nisan 2010 Pazartesi 17:09A+A-

Muş'un Bulanık ilçesinde 15 Aralık 2009'da DTP'nin kapatılması ile ilgili düzenlenen gösteri sırasında esnaf Turan Bilen'in ateş açması sonucu Kemal Ağcan ile Necmi Oral'ın ölmesi, 10 kişinin yaralanmasına neden olan dava Samsun'da görülüyor. Olay sonrasında Turan ve Metin Bilen kardeşlerin Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına başlandı. Duruşmayı izleyen kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk, adliye çıkışında yumruklu saldırıya uğradı.

Duruşmayı izleyenler arasında BDP Milletvekileri Sırrı Sakık ve Nuri Yaman ile kapatılan DTP'nin eski milletvekilleri Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk vardı.

Duruşma çıkışı açıklama yapan Ahmet Türk, daha sonra aracına binmek isterken bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı. Provokatif saldırıya müdahale güvenlik güçleri saldırgan dâhil iki kişiyi gözaltına aldılar. BDP Milletvekili Sırrı Sakık, polise tepki göstererek gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığını iddia etti. Adliye önünde toplanan bir grubun da PKK aleyhine sloganlar attığı gözlendi.

Daha sonra Ahmet Türk ve BDP milletvekilleri araçlarına binerek Adliye önünden uzaklaştı. Gözaltına alınan saldırganın götürülme esnasında Ahmet Türk'ü kastederek "Öldüreceğim onu!" dediği görüntülere yansıdı.

BDP'li siyasetçilerin "Kardeşlik bu mu?" diye tepki gösterdikleri saldırının daha önce birçok benzerinde görüldüğü gibi Karadeniz bölgesinde gerçekleşmesi de dikkat çekti.

Amerika'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın saldırının ardından Ahmet Türk'ü arayıp, geçmiş olsun dileklerinde bulunduğu öğrenildi.

HAKSÖZ-HABER

İşte saldırı anı ve sonrası görüntüler: