1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP'li Kadınlar Çarşafa Saldırdı!
CHPli Kadınlar Çarşafa Saldırdı!

CHP'li Kadınlar Çarşafa Saldırdı!

Cumhuriyetçi çağdaş kadın yine meydanda… Mersin'de CHP'li kadınlar halifeliğin kaldırılışının 86. yıldönümünde bir tesettür giysisi olan çarşafları yırtarak kutladı. İşte o çirkin görüntüler…

03 Mart 2010 Çarşamba 17:08A+A-

Mustafa Kemal'den bu yana CHP'nin genlerine işlemiş pragmatizm illeti öyle çirkin görüntülere sebep oluyor ki… İşte yeni bir örnek Mersin'de yaşandı. CHP Mersin Teşkilatı'nın "çağdaş", "ilerici" ve de "laik" kadın üyeleri halifeliğin kaldırılmasının 86. yıldönümünü kara çarşaf yırtarak kutladılar.

Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Evi önünde toplanan yaklaşık 100 adet CHP'li kadın, yanlarında getirdikleri kara çarşafı açtı. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Havva Ongunsel, bugünün aynı zamanda Şeriye ve Evkaf Vekâleti'nin kaldırılarak yerine Diyanet İşleri Başkanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kurulmasının, aynı zamanda Erkan-ı Harbiye-i Umumiye Vekâleti'nin yerine Genelkurmay Başkanlığı'nın da kuruluşlarının 86'ncı yıldönümleri olduğunu söyledi. Mustafa Kemal Atatürk'e şükran borçlarını sunmak için bir araya geldiklerini belirten Ongunsel, "Ülkemiz üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti'ni tehdit edenlere karşı birlik olmaya, devrimlerimize sıkı sıkı sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

Çok değil, CHP daha bir önceki seçimde İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin öncülüğünde "çarşaf açılımı" yapmış ve partiye çarşaflı kadınları üye kabul etmişti. CHP lideri Deniz Baykal da Tekin'in bu açılımına destek vererek bizzat çarşaflı üyelere rozetini takmıştı. Başörtüsü düşmanı CHP'nin tavrının "oy kaygısı" ile yapıldığı eleştirileri sıklıkla yapılmıştı.

HAKSÖZ-HABER

İşte Kemalizm'in çağdaş kadınları: