1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Hamas Komutanlarından el-Mebhuh Dubai'de Şehit Edildi
Hamas Komutanlarından el-Mebhuh Dubaide Şehit Edildi

Hamas Komutanlarından el-Mebhuh Dubai'de Şehit Edildi

Hamas'ın önde gelen askerî komutanlarından Mahmud el-Mebhuh, Siyonist İsrail’in gerçekleştirdiği suikast sonucu şehit oldu.

29 Ocak 2010 Cuma 11:10A+A-

İntifadanın ilk günlerinden bu yana Siyonist işgalcilerin hedefinde olan Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam'ın kurucu komutanlarından Mahmud el-Mebhuh, Dubai'de şehit edildi. İşgalcilere karşı birçok operasyona katılan Mebhuh, çok defa tutuklanmasına ve işkence görmesine rağmen direnişi bırakmadı. İki İsrail askerinin esir alındığı son operasyonundan sonra işgalcilerin ölüm listesine giren el-Mebhuh, Kassam'ın Filistin dışındaki sorumlusu idi.

Hamas siyasî büro temsilcisi İzzet el-Rişk'in verdiği bilgiye göre Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları'nın kurucusu olan 50 yaşındaki Mahmud el-Mebhuh'un, 20 Ocak tarihinde 'kuşku verici koşullarda şehit olduğu' belirtildi.

Siyonist İsrail hükümet sözcüsü, konuyla ilgili olarak Associated Press Haber Ajansı'nın yönelttiği soruyu yanıtsız bıraktı.

Şehit Mahmud el-Mebhuh'un cenazesinin bugün içinde Şam'da kaldırılacağı belirtildi. Şehit Mebhuh, Şam'daki Filistin mülteci kampında kılınacak Cuma namazından sonra Rabbimize uğurlanacak.

Hamas: "El-Mebhuh'un Dubai'de Şehit Edilmesinin Arkasında Siyonistler Var"

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi İzzet er-Reşak, Siyonist işgal devletin geçen Çarşamba günü (20 Ocak) Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde Kassam'ın kurucularından Mahmud el-Mebhuh'u şehit ettiğini belirterek, şehidin akan kanının işgalcileri lanetleyeceğini ifade etti.

Er-Reşak, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, şehit edilen Mahmud El-Mebhuh'un cenazesinin dün akşam (28 Ocak Perşembe) geç saatlerde Suriye'nin başkenti Şam'a getirildiğini ve Cuma namazından sonra ebedi yolculuğa uğurlanacağını söyledi.

İzzet Er-Reşak daha sonra şöyle dedi: "Hamas Hareketi, Birleşik Arap Emirlileri'ndeki ilgili birimlerle birlikte suikastı soruşturmayı sürdürüyor. Komutan Mahmud El-Mebhuh, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nı kuran önemli şahıslardandır. Filistinli esirleri serbest bırakmak için iki Siyonist askeri esir alma operasyonunu düzenleyen odur. Mücahitlere destek konusunda da büyük bir misyonu vardı".

Hamas, yaptığı açıklamada el-Mebhuh'un kanının yerde kalmayacağını ve intikamının alınacağını belirtti.