1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Bezirgan Ailesine Gözaltı ve Darp
Bezirgan Ailesine Gözaltı ve Darp

Bezirgan Ailesine Gözaltı ve Darp

Nuray Canan ve Ömer Bezirgan, haksız yere gözaltında tutulan Çeçen bir ailenin mağduriyetini medyaya duyurmaya çalışırken gözaltına alındı. Ömer Bezirgan’ın gözaltı sırasında darp edildiği ve Nuray Canan’ın da hakarete maruz kaldığı ifade edildi.

29 Aralık 2009 Salı 17:58A+A-

Kumkapı'daki Yabancılar Şubesi'nde tutulan bir çocukları astım hastası Çeçen ailenin durumu hakkında bilgi almak ve yardımcı olabilmek için Kumkapı'ya giden İmkan-Der Başkanı Nuray Canan Bezirgan ve dernek sekreteri eşi Ömer Bezirgan; burada Çeçen ailelerin Yabancı Şube'de maruz kaldıkları muameleyi Vakit gazetesine taşıdıkları için emniyet güçleri ile tartışmaya girdiler. Polisin Ömer Bezirgan'ı tartakladığı ve Nuray Canan'a hakaretler yağdırıp yerde sürüklediği belirtildi. Darp sonrası gözaltı işlemi yapan polisin, sağlık kontrolü ve raporu için Bezirgan çiftini şu an Haseki Hastanesi'ne götürdüğü öğrenildi.

Hadisenin yanlış anlamadan kaynaklandığını iddia eden polisin, olayı kapatmak istediği ancak Bezirgan çiftinin yaşanan hukuksuzluğun peşini bırakmayacakları ve bu polisin tutumunu şikayet edecekleri bildirildi.

Gözaltı olayı, Özgür-Der ve Mazlumder avukatları tarafından takip ediliyor. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.


Darp, Sağlık Raporu'nda Kanıtlandı

Yüz, boğaz ve ellerinde darp izleri olan Nuray Canan ve Ömer Bezirgan, Haseki Hastanesi'ne giderek rapor aldı. Raporda, çiftin darp edildiği ifade edildi.

Bezirgan çifti Kumkapı Polis Merkezi'nde, darbeden polislere ve müdüre karşı şikayette bulundu. Basın, sivil toplum örgütleri ve avukatlar karakolun önünde, Bezirgan ailesine destek için bekleyişini sürdürüyor. Bu arada polisin, Ömer Bezirgan'ın kırılan kamerasına el koyduğu öğrenildi.

Olay Nasıl Oldu?

Olayın Vakit gazetesinde çıkan haberden ötürü rahatsız olan bir polis müdürü, "Bu haberleri niçin gazetelere veriyorsunuz? Niçin haber yaptırıyorsunuz?" diye bağırması üzerine çıktığı öğrenildi. Nuray Bezirgan "Biz, haber yaptırmıyoruz. Gazeteciler haberleri kendileri yapıyor" diye cevap verince polis müdürü "Bunları çıkartın burada" diye etrafındaki polislere emir verdi. Nuray Bezirgan buna karşılık "Bizi niye çıkartıyorsunuz? Biz, mağdur olan bir aile hakkında bilgi almak istiyoruz. İmkan-Der olarak insanlık vazifemizi yapıyoruz" diye cevap verince önce Nuray Bezirgan'ı ve eşi Ömer Bezirgan'ı iteklediler. Sonra da aynı polis müdürü Nuray Bezirgan'ı başından çekerek yere sürükledi. Bu sırada Nuray Bezirgan'ın başı merdivenlere çarptı. Ömer Bezirgan'ı ise başka bir odaya alıp, yere yatırdılar, ellerini arkadan burkarak darp ettiler.


Nuray Canan Bezirgan Serbest, Ömer Bezirgan Gözaltında

Nuray Canan Bezirgan geç saatlerde serbest bırakılırken, Ömer Bezirgan gözaltına alındığı için geceyi Kumkapı karakolunda geçirecek. Ömer Bezirgan'ın sabahleyin savcılığa çıkartılması bekleniyor.

HAKSÖZ-HABER

(Nuray Canan Bezirgan / Arşiv)