1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bursa’da ‘İslam’da Kadın’ Semineri
Bursa’da ‘İslam’da Kadın’ Semineri

Bursa’da ‘İslam’da Kadın’ Semineri

Özgür-Der Bursa Şubesi; her sene düzenlemiş olduğu alternatif eğitim seminerleri’nin 2009-2010 dönemini 3 Ekim Cumartesi günü, Serap BULUT’un sunumunu yaptığı ‘İslam’da Kadın’ konusuyla başlatmış oldu.

03 Ekim 2009 Cumartesi 21:47A+A-

Serap BULUT konuşmasına, Cahiliye toplumundaki kadının durumuna değinerek başladı ve günümüzdeki kadının konumuna değinerek İslam'ın emrettiği kadın şablonunu, peygamberin hayatından verdiği örneklerle inceledi.

Batı dünyasının liderliğini yaptığı ideolojilerin kadına yüklediği anlamlara değinen BULUT, Feminizm'de sürekli çatışma halinde olan kadını, Kapitalizm'de; özellikle kadınlar ve çocuklar üzerinde reklam kültürünün etkisiyle sürekli tüketen bir makineye dönüştürülen kadını, çalışma zorunluluğu olmamasına rağmen madenci olmak istediğinde bile günde on iki saat çalışma zorunluluğu getiren Komünizm'i, günümüzdeki kadın örnekleriyle; merkezde olma isteği ile erkek ve kadının çatışmalarını inceledi.

Sonuç olarak; Kur'an'daki kadın örnekliğine değinen BULUT, Hz. Musa'nın annesin, Hz. Meryem, Hz. Asiye, Hz. Meryem'in Annesi ve aksi örneklerle Hz. Lut'un karısı, Hz. Nuh'un Karısı, Ebu Leheb'in karısı gibi Kur'an'da örnekliği bulunan kadınlar üzerinden Müslüman kadının konumunu inceledi. Serap BULUT, Kadının ve erkeğin Allah indinde Salih amelleri oranında değer kazandığına, her iki cinsin de sorumluluklarının farklı olduğuna, değinerek konuşmasına son verdi.