1. HABERLER

  2. HABER

  3. New York Times: ABD ve NATO Erdoğan'ı Durdursun!
New York Times: ABD ve NATO Erdoğan'ı Durdursun!

New York Times: ABD ve NATO Erdoğan'ı Durdursun!

Türkiye içinde darbe çığırtkanlığı yapmaya alışık olan bir kesim medyaya yabancı bir ortak çıktı. Amerikan New York Times gazetesi, ABD ve NATO’yu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı 'durdurmaları için' göreve çağırdı.

24 Mayıs 2015 Pazar 21:20A+A-

''Türkiye üzerindeki kara bulutlar'' başlıklı bir yazı kaleme alan New York Times gazetesinin ''yazı işleri kurulu'', Türkiye'de 7 Haziran'da gerçekleşecek seçimlerle alakalı, paralel örgüt ve ortaklarını referans gösterip dış kaynaklı bir darbe çağrısında bulundu. Yazısında Erdoğan'ın uyarılmasını isteyen gazete bir de adres gösterdi.

"ABD ve NATO Erdoğan'ı geri döndürsün"

Gazetenin internet sitesinde ve dünkü New York baskısında yayımlanan bölümler şöyle: "Türkiye'deki kritik genel seçimlere iki hafta kala, tansiyon yükseliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren bazı kesimlerse, Adalet Ve Kalkınma Partisi'nin seçimleri kazanmasını sağlamak için yeni bir baskının başlamasından korkuyor. Siyasi sürecin zalimce manipüle edilmesi ciddi bir hata olur. Sayın Erdoğan'ın karşı çıktığı bir başlıktan ötürü Hürriyet gazetesine yönelik yapılan suç duyurusuyla yeni bir alarm çaldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ABD'de gönüllü sürgünde bulunan İslamcı vaiz Fethullah Gülen'le bağlantılı çok sayıda medya organının yasaklanmasını istedi. Bu seferki tehlikeli atmosfer alışılmadık biçimde karanlık ve korku verici. Sayın Erdoğan doğruyu söyleyenlere karşı giderek hasmane bir tavır takınıyor gibi. ABD ve Türkiye'nin diğer NATO müttefikleri, onu bu yıkıcı yoldan geri döndürmeye çalışmalı.'' (Yeni Şafak)

HABERE YORUM KAT