1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Netenyahu'dan "Şehirlere Gireceğiz" Tehdidi!
Netenyahu'dan "Şehirlere Gireceğiz" Tehdidi!

Netenyahu'dan "Şehirlere Gireceğiz" Tehdidi!

İsrail İşgal Devleti Başbakanı Binyamin Netanyahu, bölgede “bıçak, taş ve silahların kullanıldığı bir şiddet dalgası” bulunduğunu iddia ederek, İsrail işgal ordusu ve polisinin Kudüs ve Batı Şeria'da şehirlere gireceği tehdidinde bulundu.

09 Ekim 2015 Cuma 09:57A+A-

İsrail “Savunma” Bakanı Moşe Yalon, “İç Güvenlik” Bakanı Gilad Ardenne ve ordu liderlerinin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında konuşan Netanyahu, bölgede “bıçak, taş ve silahın kullanıldığı bir şiddet dalgası” bulunduğu yönünde cümleler sarf ederek, bunun Hamas, Filistin yönetimi ve İslâmî Hareket'in kışkırtmalarının sonucu olduğunu iddia etti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve diğer Filistinli yöneticileri "duygu ateşleyici" açıklamalarda bulunmakla itham eden Netanyahu, İsrail işgal ordusu ve polisinin her yönde çalışacağı, Kudüs ve Batı Şeria'da şehirlere gireceği, İsraillilere yönelik saldırılarda bulunan Filistinlilerin evlerini yıkacağı ve Şeyh Raid Salah liderliğindeki 1948 İslâmî Hareket’in kuzey kanadına karşı önemli adımlar atacağı tehdidinde bulundu.

Savunma Bakanı Yalon da “güvenlik” güçlerinin, Filistinlilerin İsraillilere yönelik saldırı dalgasına kararlılık ve sorumlulukla karşılık verdiğini ve saldırı girişimlerinin çoğunun gerçekleşmeden çökertildiğini, ancak ferdî saldırılara karşı vatandaşların uyanık olmaları gerektiğini dile getirdi.

Yalon, “ateşi körükleyici slogan” atmaktan kaçınılması çağrısında bulundu.

Mescid-i Aksa konusunda ise Yalon, İsrail'in Aksa'daki mevcut durumu değiştirmeye çalışmadığını savundu.

“İç Güvenlik” Bakanı Ardenne ise Filistinlilerin, İsraillilere yönelik saldırılarına karşı tüm güçler ve “güvenlik” birimleri arasında tam bir işbirliği bulunduğunu aktardı.

Yahudilerin dinî günleri nedeniyle İsrail işgal yönetiminin, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi sebebiyle 13 Eylül'den bu yana Kudüs ve Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde gerginlik yaşanıyor. Bölgede İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan arbedeler zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılarla sonuçlanıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT