1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Netenyahu Batı Şerialı Filistinlileri Sürgün Etmeyi Planlıyor!
Netenyahu Batı Şerialı Filistinlileri Sürgün Etmeyi Planlıyor!

Netenyahu Batı Şerialı Filistinlileri Sürgün Etmeyi Planlıyor!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, “suça karıştığı” iddia edilen Batı Şerialı Filistinlilerin ailelerini abluka altındaki Gazze'ye sürgün etmeyi planladığı bildirildi.

25 Kasım 2015 Çarşamba 11:35A+A-

İsrail'in Yediot Ahronot gazetesinde yer alan habere göre, İsrail savunma bakanı ve askerî yetkilerle dün bir toplantı yapan Netanyahu, Filistinlilere karşı “bazı güvenlik önlemleri” almayı gözden geçirdi. Haberde, “suça karıştığı” öne sürülen Filistinlilerin ailelerini abluka altındaki Gazze'ye göndermenin de bu önlemler arasında yer aldığı bilgisine yer verildi.

AA muhabirinin telefonla ulaştığı Netanyahu'nun sözcüsü Ofir Gendelman, konu hakkında yorum yapmayacağını söyledi.

İsrail işgal hükûmeti, “suça karıştığı” iddia edilen Filistinlilerin evlerinin yıkılması, katledilen Filistinlilerin cenazelerinin ailelerine teslim edilmemesi, bu ailelerin İsrail'de çalışma izinlerinin iptal edilmesi, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da ek askerî kontrol noktaları kurularak aramaların sıklaştırılması ve Filistinlilere yönelik yürütülen gözaltı furyasının aralıksız sürmesi gibi bazı kararları hayata geçirmişti.

Netanyahu'nun, Doğu Kudüs'ün bazı mahallelerinde yaşayan 80 bin Filistinliyi şehirden sürmeyi düşündüğü geçtiğimiz haftalarda basına yansımıştı.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT