1. HABERLER

  2. HABER

  3. Netanyahu: BM Bizi İlgilendirmiyor!
Netanyahu: BM Bizi İlgilendirmiyor!

Netanyahu: BM Bizi İlgilendirmiyor!

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, yaptığı açıklamada BM'nin ne söylediğinin kendilerini ilgilendirmediğini açıkladı.

22 Aralık 2012 Cumartesi 13:45A+A-

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail'in inşa etmeyi planladığı yeni yerleşim yeri kararlarına Birleşmiş Milletler (BM)'in vermiş olduğu tepkiyi umursamadıklarını açıkladı.

İsrail'de bir televizyona röportaj veren Netanyahu, Batı Şeria ile Kudüs arasında yapılması planlanan yerleşim yeri planları hakkında dünyadan gelen tepkiyle ilgilenmediklerini, İsrail'in yerleşim planlarında haklı olduğunu ileri sürdü.

Kanal 2 televizyonuna konuşan Netanyahu, "Biz bir Yahudi Devleti'nde yaşıyoruz ve İsrail'in başkenti Kudüs'tür. Batı Duvarı işgal edilmiş bir bölge değil. Kudüs'ü inşa edeceğiz çünkü bu bizim hakkımız, Birleşmiş Milletler'in ne söylediğiyle ilgilenmiyoruz" diye konuştu.

YAHUDİLEŞTİRME PLANI

Doğu Kudüs sırtlarında inşa edilecek konutların, Filistin'in geçtiğimiz ay BM Genel Kurulu'nda gözlemci statüsü kazanması kararından hemen sonra gelmesi dikkat çekiyor.

Yahudiler için yapılacak konutlardan 2.600'ü Yeşil Hat üzerinde bulunan Givat Hamatos yerleşim biriminde inşa edilecek.

Filistin kasabası Beyt Safafa'nın yanı başında kurulacak yerleşim biriminde halihazırda Etiyopya'dan getirilen Falaşaların yaşadığı karavanlar bulunuyor. Onaylanan plana göre Beyt Safafa'da da Filistinliler için 800 konut inşa edilecek. Ancak Filistinliler ve İsrailli aktivistlere göre bu plan da İsrail'in Filistin kentini yutma hedefinin bir parçasını oluşturuyor.

Givat Hamatos, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 1997 yılında onayladığı Har Homa yerleşim biriminden sonra Doğu Kudüs'ü Yahudileştirme planının en önemli parçasını oluşturuyor.

İsrail, pazartesi günü de yine Doğu Kudüs'te 1.500 yeni konut inşa etme planı açıklamıştı. Ramat Shlomo yerleşim biriminde inşa edilecek konutlar 2010 yılında ilk kez duyurulduğunda ABD ve İsrail arasında ciddi bir diplomatik krize sebebiyet vermiş, plan askıya alınmıştı.

İsrail'in önümüzdeki günlerde uzun süredir dondurulan E-1 bölgesi yerleşim birimi planını da yürürlüğe koyabileceği belirtiliyor. İsrail daha önce Doğu Kudüs ile Batı Şeria'daki en büyük yerleşim birimi olan Maaleh Adumim arasındaki bölgeyi kapsayan E-1 bölgesinde 3.500 konut inşa etme planını açıklamıştı. (anadolu haber)

HABERE YORUM KAT