1. YAZARLAR

  2. Fuat Uğur

  3. Neo-Naziler Öldürüyor Ama Haklı Nedenleri Var
Fuat Uğur

Fuat Uğur

Yazarın Tüm Yazıları >

Neo-Naziler Öldürüyor Ama Haklı Nedenleri Var

30 Aralık 2014 Salı 23:36A+A-

Alman Yeşiller Partisi’nden bir Nazi yardakçısı çıkacağını kırk yıl düşünsem tahayyül edemezdim. Üstelik bu zatın Türk olması, şimdiye kadar bildiğim her şeyi altüst etti.

Yeşiller Partisi eski federal milletvekili Mehmet Kılıç bahsi geçen şahıs.

Hitler rejiminin korku ve sefaletinden fırlayıp çıkmış bir politik figür gibi.

Yeşiller Partisi de arkasında.

Almanya’da Türkiye kökenli insanların yakın buldukları için oy yağdırdığı bu parti aslında epeydir “arıza” veriyordu.

Partideki BND’sel dönüşümün ilk işaretlerini Gezi fatihi, Ferguson kaçkını Claudia Roth’un ve ortağı Cem Özdemir’in beyanatlarından almaya başlamıştık.

Onlar Türkiye ile uğraşırken burunlarının dibinde ırkçılar her gün cami kundaklıyor, sağa sola saldırıyor, Neo Nazi cinayetleri davası komedi tiyatrosuna döndürülüyordu.

Sonunda geçtiğimiz haftalarda Dresden’de bir hareket ortaya çıktı. Kendilerine “Almanya’nın İslamlaştırılmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar Hareketi” yani kısaca PEGİDA adını verdiler. İlk mitinglerine 300-400 kişi katılırken geçen pazar günü 20 bine yakın kişi toplandı. Her ne kadar ustaca saklayıp inkâr etseler de hepsi birer kripto Nazi. Hareketin yürütücüleri iki eski sabıkalı, Nazi geçmişi olan adamlar.

“IRKÇI AMA SOR BAKALIM NİYE”

Önce şaşkınlıkla karşılasalar da Şansölye Angela Merkel dâhil çoğu siyasetçi peş peşe açıklamalar yaparak PEGİDA’yı kınadılar.

Ve PEGİDA’yı kurtaran, kripto Nazilerin duygularına tercüman olan ses bir Türk’ten çıktı; Yeşiller Partisinin eski federal milletvekili Mehmet Kılıç’tan.

Kılıç, PEGİDA oluşumunu desteklemediğini ama Alman halkının büyük bir çoğunluğunun haklı korkuları olduğunu ifade ederek “Almanya’da yirmi bin insanın bir alanda toplanmasının haklı nedenleri var” dedi.

Devam ediyor:

“Almanya’da apolitik insanlar dahi PEGİDA adlı oluşumda yer almaya başladılar. PEGİDA elbette tehlikelidir ancak bundan Erdoğan yanlıları da sorumludur. AKP hükümeti HAMAS liderini açıkça alkışlamakta. Türkiye’nin PEGİDASI AKP’dir. PEGİDA ile mücadelenin yolu İslamcılarla mücadeleden geçer.”

Bu kadarına Almanya’daki iktidar partisi Hıristiyan Demokratların (CDU) en muhafazakârları ve Nazi geçmişle sıkı ilişkileri olduğunu bildiğimiz ortakları CSU bile cüret edemedi.

ALMAN DERİN DEVLETİNİN TÜRKİYE MESAJI

Biliyoruz, Almanya’da siyaset yapmak Türkiye kökenli insanlar için kolay değil. Haklarında binlerce soruşturma yürütülür ve testten geçirilirler. Bazıları da BND’ye teslim olurlar.

Mehmet Kılıç için söylemiyorum bunu. 

Ama nesnel olarak görünen şu:

PEGİDA, Alman derin devletinin BND’ye kurdurttuğu, gerektiğinde dağıtılacak bir yapı. Ülkedeki Müslümanlara karşı aba altından gösterilen bir sopa. Dolaylı olarak da Almanya’daki göçmenlerin büyük bölümünün desteklediği AK Parti’ye, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a.

Mehmet Kılıç tam bu amaca yönelik bir megafon olmuş. Ters köşe yani. Hem Erdoğan’ı işin içine katarak konuşacak, hem de sürekli Nazi suçlaması korkusuyla yaşayan bir Alman politikacı olmayacaktı. Böylece PEGİDA meşrulaşarak AK Parti ile eşitlenecekti.

Önceleri Mehmet Kılıç’a “Erdoğan nefreti” dozu verilirken ayarı fazla kaçırdıklarını düşünmüştüm ama yanıldım, vazifesi buymuş. Yani Kılıç’ın sözleri bir “Geç kalmış bilinç”in sonucu değil.

Bu sözleriyle siyasi mevta hâline gelmesinin karşılığı da elbette vardır. Yakında CSU’dan ya da NPD’den siyaset yapabilir. Hatta PEGİDA mitinglerinde de konuşabilir. Yakışır.

KILIÇ’A ASTRAL NAZİ ALMANYASI SEYAHATİ

1930’lu yılların Almanyası’nı hatırlayalım. Nazilerin Yahudiler için plânlarını “Zengin Yahudiler Almanya’nın tüm kaynaklarını sömürüyorlar” diye ufaktan ufaktan pişirmeye, SS’lerin anti-semitist gösteriler yapmaya başladığı sıralar. Mehmet Kılıç o vakitler, örneğin Komünist Parti’den siyaset yapsaydı sanırım şöyle bir demeç verebilirdi:

“O meydanlarda toplanan insanları anlamalıyız. Evet, Nazizm bir tehlike ama biz emekten yana yer alan bir parti olarak, zengin Yahudilerle mücadele etmeden Nazi tehlikesinin ortadan kalkacağına inanmıyoruz.”

Evet, kumaşı bu.

Mehmet Kılıç’a daha fazla çaylaklık etmemesi için son bir not daha. Avrupa Adalet Divanı, 17 Aralık’ta yaptığı açıklamaya göre HAMAS'ı terör listesinden çıkarma kararı aldı. Yani Türkiye’nin öngörüsüne katıldı.

TÜRKİYE GAZETESİ

YAZIYA YORUM KAT

2 Yorum