1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ne Kadar Gereksiz ve de Kaba Bir Üslub!
Ne Kadar Gereksiz ve de Kaba Bir Üslub!

Ne Kadar Gereksiz ve de Kaba Bir Üslub!

Suriyeli muhacirleri hedef alan ırkçı kampanyanın Binali Yıldırım üzerinde de etkisini gösterdiği anlaşılıyor.

07 Ocak 2019 Pazartesi 17:22A+A-

HAKSÖZ-HABER

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım Suriyeli muhacirlerle ilgili yürütülen ırkçı-faşizan kampanyadan bayağı etkilenmiş gözüküyor. Halen meclis başkanlığı koltuğunda da oturmayı sürdüren Yıldırım Suriyeli muhacirler konusunda şunları söylemiş:

“Ülkemizde 3.5 milyon Suriyeli var. Amacımız orayı işgal değil huzur getirmek. Suriye'nin toprak bütünlüğünü önemsiyoruz. 295 bin Suriyeli döndü. İstanbullular şunu bilmeli: Suriyeliler kalıcı değildir. Buradayken de yasa dışı faaliyetler içinde bulunmalarına müsaade etmeyiz. Sıfır tolerans. Tutar kulağından atarız."

Ne var bunda, yasadışı faaliyetler içerisine girenlerden söz ediyor, denilebilir. Ama bu üslubun çok yakışıksız olduğu açık! Sorun yasadışı faaliyetler içerisine girenlere ne yapılacağı değil ki? Birileri avazları çıktığı kadar muhacirlere düşmanlık yağdırırken, böyle bir üslupla kime şirinlik yapmaya çalışıyorsunuz?

Ayrıca da Suriyeli muhacirlerle ilgili kriminal bir durum varmış gibi gündem oluşturmak da ayrı bir sorun. Oysa İçişleri Bakanlığının da açıklamalarında görüldüğü üzere Suriyelilerin suç işleme oranı Türkiyeli vatandaşların ortalamasının çok gerisinde.

Vicdan sahibi herkes bilmeli ki, gardiyanlık ya da jandarmalık yapmak değil, muhacirlere ensar olmak yakışır. 

HABERE YORUM KAT

15 Yorum