1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. NBC: Trump Yönetimi Gülen'i ABD'den Uzaklaştırmanın Yollarını Arıyor
NBC: Trump Yönetimi Gülen'i ABD'den Uzaklaştırmanın Yollarını Arıyor

NBC: Trump Yönetimi Gülen'i ABD'den Uzaklaştırmanın Yollarını Arıyor

Amerikan NBC News Televizyonu, Beyaz Saray'ın Fethullah Gülen'i gerekirse Türkiye'ye iade ederek ülkeden uzaklaştırmanın yollarını aradığını iddia etti.

15 Kasım 2018 Perşembe 21:44A+A-

Amerikan NBC News Televizyonu, Beyaz Saray'ın Fethullah Gülen'i gerekirse Türkiye'ye iade ederek ülkeden uzaklaştırmanın yollarını aradığını iddia etti. NBC News'a konuşan kaynaklar ise bürokrasideki deneyimli bazı yetkililerin Beyaz Saray'ın taleplerine direndiklerini öne sürdü. Habere göre ABD yönetimi Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrası, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yatıştırmak ve Suudi Arabistan hükümeti üzerindeki baskıyı da hafifletmek" istiyor.

NBC News, haberini üst düzey iki ABD yetkilisine ve Beyaz Saray'ın talebinden haberdar olan iki kişiye dayandırdı.

Haberde, Trump yönetiminden yetkililerin geçen ay federal soruşturma birimlerinden, Gülen'in iadesi için yasal yolların incelenmesi talebinde bulunduğu belirtildi.

NBC'ye konuşan dört kaynak, ABD yetkililerinin, FBI ve Amerikan Adalet Bakanlığı'ndan, Türkiye'nin Gülen için yaptığı iade talebi dosyasını yeniden açmalarını ve İç Güvenlik Bakanlığı'ndan da Gülen'in yasal statüsü hakkında bilgi istediğini söyledi.

Beyaz Saray'ın özellikle, Gülen'in ABD'de ikamet edebilmesine olanak sağlayan yasal durumuna ilişkin ayrıntıları öğrenmek istediği bildirildi.

Bu talepten haberdar olan kaynaklar, Gülen'in Yeşil Kart'ı olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum