1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KAZAKİSTAN

  4. Nazarbayev Aktöbe Olayını İslamcılara Karşı Baskı Bahanesine Döndürüyor
Nazarbayev Aktöbe Olayını İslamcılara Karşı Baskı Bahanesine Döndürüyor

Nazarbayev Aktöbe Olayını İslamcılara Karşı Baskı Bahanesine Döndürüyor

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Aktöbe şehrindeki saldırının 'radikal İslamcı' tarafından yapıldığını öne sürdü.

09 Haziran 2016 Perşembe 12:47A+A-

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Aktöbe saldırısının 'radikaller' tarafından yapıldığını öne sürdü. Ulusa sesleniş konuşması yapan Nazarbayev "Bu dışarıdan emir alan radikal İslamcı kişiler tarafından düzenlenen bir terör eylemidir. 2003 yılından beri idamlar yasak olsa da, saldırıyı gerçekleştirenlere idam cezası verilmesi gerekir." dedi.

Nazarbayev, ayrıca Kazakistan'da aşırılık yanlıları ortadan kaldırmak için 'olabilecek en katı önlemleri' alacaklarını belirtti.

Aktöbe kentinde pazar günü iki silah dükkanı ve bir askeri birliğe silahlı saldırı düzenlenmişti. Saldırılar sonucunda üçü sivil, üçü de asker olmak üzere 19 kişi ölmüştü.

Saldırıları ismi ilk kez duyulan 'Kazakistan’ı Özgürleştirme Ordusu' adlı bir örgüt üstlenmişti.

Kazakistan'da yayın yapan “Ozodlik” radyosu, haberi, örgütün “Bu saldırılar Nazarbayev diktatörlüğüne karşı Kazakistan'ın demokratik gelişimini isteyenlerin ilk saldırısıdır” sözlerine yer vererek duyurmuştu.

Kentte bugün de bir çocuk kampına silahlı saldırı düzenlendi ancak ölen ya da yaralanan olmadı. Kazak yetkililer, iki saldırının birbiriyle bağlantılı olabileceğini söylüyor.

 

HABERE YORUM KAT