1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. NATO Protestosunda Ölü Sayısı 12'ye Yükseldi
NATO Protestosunda Ölü Sayısı 12ye Yükseldi

NATO Protestosunda Ölü Sayısı 12'ye Yükseldi

Afganistan'daki bir NATO üssünde Kur'an-ı Kerim yakılmasının ardından başlayan protestolar sürüyor. Olaylarda en az 12 kişi hayatını kaybetti

23 Şubat 2012 Perşembe 18:54A+A-

Afganistan'daki bir NATO üssünde Kur'an-ı Kerim yakılmasının ardından başlayan protestolar sürüyor. Olaylarda en az 12 kişi hayatını kaybetti

Afganistan'daki bir NATO üssünde Kur'an-ı Kerimler ve diğer dini kitapların yakılmasının ardından başlayan protestolar sürüyor. Ülkede çıkan olaylarda en az 12 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer ölü sayısının artabileceğini dile getiriyor.

Afgan yetkilileri, ülkenin doğusundaki üç vilayette gösterilerin devam ettiğini belirtti.

Lagman vilayetinin merkezinde 2 binden fazla kişinin toplandığı, Logar vilayetinin Koşi bölgesinde yaklaşık 500, Celalabad'da da yüzlerce kişinin gösteri yaptığı kaydedildi.

Gösterilerin barışçı bir şekilde devam ettiği ifade edildi.

Afganistan'da dün düzenlenen gösterilerde Afgan askerleriyle protestocular arasında çıkan çatışmalarda 9 kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı.

AFGAN ASKERLER İKİ NATO ASKERİNİ ÖLDÜRDÜ

Afganistan'ın doğusunda iki NATO askerinin öldürüldüğü bildirildi.

NATO, askerlerin Afgan ordu üniforması giyen bir kişi tarafından öldürüldüğünü açıkladı. Afganistan'da polis ya da ordu üniformalı kişilerin NATO askerlerine yönelik saldırılarında son zamanlarda önemli bir artış oldu.

TALİBAN’DAN ÇAĞRI: İŞGALCİLERİ ÖLDÜRÜN

NATO üssünde Kur’an-ı Kerim’in yakılmasından sonra Taliban Afganlara çağrı yaparak askerî üslerdeki işgalcileri öldürmelerini istedi.

Taliban, NATO üssünde Kur’an-ı Kerim yakılmasının ardından açıklama yaptı. Yapılan açıklamada kutsal kitapları yakanların cezalandırılması istendi.

Afganistan’ın farklı bölgelerinde toplanan Afganlar protesto gösterilerine devam ediyor. ‘Amerika’ya ölüm’ sloganları atılırken; binlerce kişi polis ile çatışıyor.

KARZAİ, ABD'Lİ SUBAYLARI İŞARET ETTİ

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, ABD üssünde Kur’an-ı Kerim'in yakılmasından ABD subaylarının sorumlu olduğunu bildirdi.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT