1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. NATO Konseptine Direnmenin Sakınca ve Faydaları
NATO Konseptine Direnmenin Sakınca ve Faydaları

NATO Konseptine Direnmenin Sakınca ve Faydaları

Solcusu, Kemalisti, Alevisi, İrancısı, liberali, Türk-Kürt ulusalcısı bayram yapıyor: Hoşgelişler ola Obama Paşa! Arş, arş ileri!

18 Eylül 2014 Perşembe 01:01A+A-

KENAN ALPAY, Esed rejimin katliamlarına sahip çıkanlar başta olmak üzere Solcusu, Kemalisti, Alevisi, İrancısı, liberali, Türk-Kürt ulusalcısı hemen herkesin “IŞİD terörü” maskesiyle alenen ve resmen NATO/ABD’nin taşeronluğuna soyunmasını yazdı.

***

NATO Konseptine Direnmenin Sakınca ve Faydaları

Neden hem devrimci hem de demokrat aydın ve sanatçıların, sendika ve partilerin çok etkin muhalefet yürüttüğü ülkemizde ‘Ukrayna’da Savaşa Hayır Platformu’ kurul(a)madı? Rusya’nın Ukrayna’da yürüttüğü açık işgal ve saldırıları karşısında devrimci ve demokrat ruhun nutku mu tutulmuştu yoksa? Rusya’nın eski SSCB ve Sosyalist siyasetlerle herhangi bir alakası kalmamış ama buranın sol-devrimci maskeli zavallı aydın ve sanatçıları, sendika ve örgütleri hala “Moskova’ya sadakat şerefimizdir” frekansında propaganda yapıyorlar.

Yıllarca Rusya ve Çin’in emperyalist devletler olduğunu inkâr eden, despotik iktidarları anti-emperyalist sıfatlarıyla donatıp sahiplenen ve yerküredeki hemen her kötülüğü ABD’yle özdeş sayan sol-devrimci mantık şimdi nereye geldi. Baskılara karşı direnip yeniden yükselişe geçen İslami hareketler karşısında önce Kemalizme bitişik nizam durdular, Suriye’deki vahşetle birlikte Baasçı karakterlerini dışa vurdular. Nihayet şimdilerde IŞİD’e karşı ABD müdahalesi için gayet istekli ve heyecanlı gerekçeler yazmakla meşguller.

Yeni Düşman, Yeni Müttefik

Galler’deki NATO zirvesi gibi onu takip eden Cidde ve Paris zirveleri de “IŞİD’siz bir dünyaya uyanmak” adına geniş bir cephe kurmanın peşinde. Yazılıp söylenenlere bakılırsa IŞİD sadece Kürtler, Şiiler, Ezidiler, Hristiyanlar için değil bütün bir Ortadoğu hatta dünya için öncelikli tehditmiş.

The Wall Street Journal’den Hürriyet ve Sözcü’ye, New York Times’ten Aydınlık, Cumhuriyet, BirGün, Yurt vb gibi gazetelere değin hemen bütün medya kuruluşları ABD ve İran’dan gönderilen askeri danışmanların, Irak semalarında keşif uçuşu yapan savaş uçaklarının, İHA’ların veya belirli hedeflere kilitlenmiş füzelerin haberlerini gayet keyifli bir dille kaleme alıyorlar. Senaryo şöyle hayata geçirilecekmiş: ABD ve Batılı müttefikler havadan ve denizden füzelerle IŞİD mevzileri olarak belirlenen hedefleri vuracaklar, PKK-PYD, Peşmerge, İran destekli Şii ordu birlikleri de karadan temizlik harekâtına girişecekler. (...)

YAZININ DEVAMI >>>