1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. NATO Bombasının PKK’da İşi Ne?
NATO Bombasının PKK’da İşi Ne?

NATO Bombasının PKK’da İşi Ne?

Bahçelievler’de yakalanan bomba yüklü minibüs soruşturması derinleşiyor. Yangın tüplerinin içine gizlenen patlayıcıların cinsinin RDX, PENT ve HMX olduğu belirlendi. Fabrikasyon tipi olan bu bombalar NATO envanterinde bulunuyor.

15 Aralık 2017 Cuma 11:13A+A-

İstanbul’da büyük bir katliama neden olabilecek terör saldırısı, MİT ve Emniyet birimlerinin ortak çalışmasıyla önlendi. Önceki gün Bahçelievler’de park halindeyken operasyon yapılan minibüste 60 kilo RDX türü bomba ele geçirildi. Patlayıcı yüklü minibüsü PKK’lıların E-5 karayolunda (D100) çevik kuvvet otobüsü yanında infilak ettirmeyi planladığı belirlendi. Güvenlik birimlerinin başarılı operasyonuna ilişkin elde edilen bilgilere göre PKK’lı, aracı Bahçelievler’deki sokağa operasyondan tam 30 saat önce park etti. MİT ekipleri ve polis, E-5 karayoluna yakın bir noktadaki sokağa bırakılan minibüs ile PKK’lı takibe aldı. Aracın uzaktan patlatılma ihtimaline karşı sinyal kesicileri devreye sokan ekipler, pusuya yatarak PKK’lının araca gelmesini bekledi. PKK’lı minibüse yaklaştığı sırada operasyon için düğmeye basıldı.

10 ZANLI SORGUDA

Yeni Şafak gazetesinde yer verilen habere göre, bombacı, aracın yanında kıskıvrak yakalanırken bölgeyi abluka altına alan ekipler PKK’lıya birinci derecede yardımcı olan gözlemciyi de E-5 karayolu kenarında yakaladı. PKK’lıların üzerinde 1 tabanca ve bombaları uzaktan patlatmak için kullanılan kumanda bulundu. İki PKK’lının da kırsaldan bombalarla birlikte İstanbul’a geldiği belirlenirken, PKK’lıların tüm bağlantılarına ilişkin yürütülen çalışmalar gece saatlerine kadar sürdü. Bu sırada araç içerisinde bulunan bombalar etkisizleştirildi ve minibüs detaylı inceleme için götürüldü. Bombayı patlatacak olan PKK’lı gözlemcinin yakalanması sonrası, Bağcılar ve Esenyurt başta olmak üzere 4 ilçede 5 hücreye eşzamanlı baskınlar yapıldı. 3’ü kadın 8 PKK’lı yakalandı. Böylece toplam gözaltı sayısı 10’a yükseldi. PKK’lıların sorgusu emniyette sürüyor.

NATO bombası PKK’da

Bomba yüklü minibüsün kiralık olmadığı ve bir kadına ait olduğu öğrenildi. Kadının PKK ile bağlantısı araştırılırken, PKK’lıların RDX türü yoğunlaştırılmış patlayıcıyı kamufle etme yöntemi de dikkat çekti. 60 kilogram bombayı yangın tüplerinin içine yerleştiren saldırganların, aracın arka tarafını da tamamen köpükle örttüğü görüldü. Koruma kıyafeti giyen bomba imha ekipleri, araca müdahale sırasında ilk olarak, içinde balık taşınan köpük kutularıyla karşılaştı. Bu kutuların içine konulmuş yangın tüplerinde bomba olduğu anlaşılınca detaylı incelemeye geçildi. İlk inceleme sonucu, tüplerin içindeki patlayıcı cinsinin RDX, PENT ve HMX olduğu belirlendi. NATO envanterinde bulunan fabrikasyon tipi bombalar olan RDX, PENT ve HMX’e örgütün kolaylıkla ulaşabilmesi dikkat çekici bulunuyor. RDX türü bomba daha önce Beşiktaş’ta 39 polisin hayatına mal olan saldırıda kullanılmıştı. RDX’e ek olarak kullanılan PTN ve HMX türü maddenin, bombanın şiddetini artırmakta kullanıldığı belirtiliyor.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum