1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. NATO Bombardımanı Sirte'yi Harabe Etmiş!
NATO Bombardımanı Sirteyi Harabe Etmiş!

NATO Bombardımanı Sirte'yi Harabe Etmiş!

Kaddafi'nin doğum yeri Sirte, NATO tarafından II. Dünya Savaşı Dresden'i gibi ağır bombardımanla harabeye döndürüldü.

22 Ekim 2011 Cumartesi 13:22A+A-

Libya'da devrik lider Albay Muammer Kaddafi'nin bulunup öldürüldüğü Sirte kenti, Ulusal Geçiş Konseyi'ne en büyük direnişi gösteren yerdi. Ağustos ayında Trablus'un düşmesinden bu yana, aylar süren çatışmaların ardından, neredeyse her sokak ve bina yaşanan savaşın izlerini taşıyor.

En ağır bedeli sivillerin ödediği Sirte'de yaşayanların büyük çoğu kaçtı, binalar ise tamamen harabeye döndü. Hasar görmemiş bina neredeyse hiç yok.

Sirte'ye doğu kapısından girişte, yerlerdeki boş kovanlar, araçların bile gitmesini zorlaştırıyor. Yolların çevresi yağmalanmış valizler, çevreye dağılmış eşyalarla dolu.

Yolun hangi tarafına baksanız harabeye dönmüş binalar karşılıyor sizi. Özellikle kamu binaları isyancıların ateşine fazla maruz kalmış gibi.Muhaliflerin Sirte'ye girmeden önce tepesinde yeşil bayrak asılı olan Meclis binası da en fazla zarar gören yerlerden.

Bazı binalar tamamen yıkılmış bazılarının da sadece direkleri kalmış durumda.

Şehrin uç noktalardaki evlerin içeridekilerden daha çok tahrip edildiği görülüyor. Merkeze yakın evlerin iskeletinde çok fazla hasar görünmese de binaların içi tamamen tahrip olmuş halde.

Çatışmanın olmadığı sokaklarda hala duman tüten, kapıları kırılmış, sahipsiz ev ve iş yerlerine isyancıların girip çıkması, kepenklerin parçalanmış olması dikkat çekiyor.

Yanmış, parçalanmış araçlarla dolu Sirte'nin her binasında alevlerin bıraktığı siyah izleri görmek mümkün.

(Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT