1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KAFKASYA

  4. Nasrallah’tan Sonra Kadirov’dan Aynı Cümle
Nasrallah’tan Sonra Kadirov’dan Aynı Cümle

Nasrallah’tan Sonra Kadirov’dan Aynı Cümle

Rusya'nın Çeçenistan'daki baş kuklası Ramzan Kadirov Türkiye'deki göçmen mülteciler ile Suriye'deki Çeçen savaşçılar hakkında bir kez daha ilginç çıkarımlarda bulundu.

09 Mayıs 2013 Perşembe 23:37A+A-

İşgal altındaki Çeçenistan'ın başkenti Cevherkale(Grozni)'de geçtiğimiz gün basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kadirov yine ilginç açıklamalarda bulundu.

Türkiye'deki muhacirler hakkında sorulan bir soruya, "batılı istihbarat ajanları kendi sinsi amaçları doğrultusunda Çeçen mültecilerin evlerine dönmelerini engellemek için bazı çalışmalar yürütmektedir" iddiasında bulundu.

Kremlin yanlısı Kadirov herhangi bir ülke veya istihbarat servisi adı vermeden ortaya attığı iddianın arkasında durduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Çeçen mültecilerin evlerine dönmelerini engellemeye yönelik yürütülen çalışmaların nedenlerini hiç merak ettiniz mi? Suriye'de artık; Avrupa'da, Türkiye'de ve dünyanın diğer ülkelerinde yaşayan yüzlerce radikal Çeçen terörist öldürülüyor. Çeçenler para karşılığında kullanılıyor."

Geçtiğimiz yıl, Esed rejimine bağlı katillerden oluşan şebbiha birliklerini eğitmek üzere Suriye'ye üst düzey askerlerini gönderdiği iddia edilen Kadirov konuşmasına şöyle devam etti:

"Sosyal ağlar üzerinden beyinler yıkanıyor. Bu oyunlar diğer dış ülkelerde üretilip sunulmaktadır. Nasıl bir insan sevdiklerini, ailesini ve akrabalarını bırakıp Suriye'de savaşmaya gider ki? Batılı istihbarat servislerinin tek amacı Arap devletlerini zayıflatmaktır. Suriye'de hiçbir kutsal savaş veya cihad yoktur. Teröristler çatışmalarda burada olduğu gibi zorbalığı, vahşeti ve zulmü göstermektedir!"

Kadirov'un açıklamalarına internet ortamında tepki gösteren bazı müslümanlar "Senin anlamadığın o şeye bizler cihad diyoruz. Yaşadığın ülkede 14 yıldır süren bir savaş var ve oraya birçok ülkeden mücahidler geldi. Artık Suriye ile uğraşmayı bırak!" şeklinde yorumlarda bulundu.

Bu bağlamda Kadirov'un Suriye'deki cihada, Cevher Dudayev'e düzenlediği suikastle adını duyuran ve baba Ahmet Kadirov'un sadık dostu olan Said Mogamed Kakiev liderliğinde 60 özel komandosunu gönderdiği iddialarını reddettiğini fakat Esed'in yanında olduğunu açıkladığını hatırlatmak isteriz.

Anadolu Haber Günlüğü / Abdulkadir Polat

mwpth.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum