1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Nasrallah Suriye’de İran’ın Emriyle Savaşmıyormuş!
Nasrallah Suriye’de İran’ın Emriyle Savaşmıyormuş!

Nasrallah Suriye’de İran’ın Emriyle Savaşmıyormuş!

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, Suriye’de savaşmak için 'İran veya Suriye’den emir almadıklarını' iddia etti.

06 Mart 2016 Pazar 23:24A+A-

Esed zalimin katliam ortağı Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Suriye’de savaşmak için "İran veya Suriye’den emir almadıklarını" iddia etti.

Nasrallah, geçen hafta Halep kırsalında direnişçiler tarafından öldürülen örgütün önde gelen komutanlarından Ali Feyyad’ın anma töreninde canlı yayınlanan konuşma yaparak, "Suriye’ye gitmek için bize kimse emir vermedi. Suriye’de savaşmak için ne Suriye ne de İran’dan emir aldık. Bilakis savaşmak bizim kendi görüşümüz, inancımız ve hissiyatımız" dedi.

Irak’ta savaşmak üzere savaşçılar gönderdiklerini söyleyen Nasrallah, "Irak’ta IŞID’e karşı savaşması için Lübnan, Suriye ve Yemen’den savaşçıları aldık ve yaygara koparmadan Irak’a gizlice uçakla gönderdik" diye konuştu.

Irak’ta Hizbullah ve Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi’nin çekilmesi çağrısında bulunan ismini vermediği bir yetkiliye hitap eden Nasrallah, "Irak’taki Haşdi Şabi olmasaydı, IŞİD sizin saraylarınıza girip şerefinizi lekelemiş olurdu" ifadelerini kullandı.

Hizbullah örgütünün kurucularından ve ilk genel sekreteri olan Şeyh Suheyb Tufeyli, geçen hafta AA’ya verdiği röportajda örgütün Suriye’deki varlığına da eleştiriler getirerek, Hizbullah'ın Suriye krizi başladığında meseleye müdahil olmama kararı aldığını, ancak daha sonra İran’dan gelen emirle Suriye’ye girdiklerini dile getirmişti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum