1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Nasrallah Esad'a Desteğini Sürdürüyor!
Nasrallah Esada Desteğini Sürdürüyor!

Nasrallah Esad'a Desteğini Sürdürüyor!

Nasrallah "Biz Esad rejiminin düşmesinden yana değiliz" diyerek Beşar Esad rejiminden yana olduğunu yineledi.

25 Ekim 2011 Salı 14:22A+A-

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, Suriye'deki gösterilerin en düşük seviyede olduğunu ve bu ülkeye dış müdahale istendiğini dile getirdi. Ayrıca Nasrallah BM Lübnan Özel Mahkemesi'nin kararlarını da kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Lübnan merkezli ve Hizbullah'a yakınlığı ile bilinen el Menar kanalına yaptığı açıklamada Nasrallah, Suriye'deki gelişmeler ile ilgili de açıklama yaptı.

Açıklamasında Nasrallah "Biz Esad rejiminin düşmesinden yana değiliz" diyerek Suriye'deki olaylarda Beşar Esad rejiminden yana olduğunu yineledi.

Suriye'deki olaylardan ABD başta olmak üzere Batılı güçleri sorumlu tutan Nasrallah; bu ülkelerin Suriye'de reform istemediklerinin ve amaçlarının direnişi yıkmak istediklerinin altını çizdi.

Ülkedeki gösterilere de değinen Nasrallah; bu gösterilerin ne Suriye'nin ne de Suriye halkının faydasına olmadığını ifade etti ve muhalefeti meydanlara inmek yerine Beşar Esad ile diyaloğa geçmesinin daha yararlı olduğunun altını çizdi.

İsrail'in Suriye halkına karşı olduğunu ve bazı yayın organlarının da İsrail'in propagandasına paralel olarak Suriye ile ilgili haberlerinde önemli ölçüde çarpıtmalar yaptığını ifade etti.

BM LÜBNAN HARİRİ ÖZEL HAKMEMESİ'Nİ KABUL ETMİYORUZ

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, BM tarafından Harirî suikasti ile ilgili oluşturulan Harirî Özel Mahkemesi'nin tanımadıklarını da dile getirdi.

Hizbullah'ın hiçbir surette Hariri suikastı ile ilgili suçlamaları kabul etmediğinin altını çizen Nasrallah; "meclisimiz uygun bir zamanda bu konuyu tekrar görüşecek ve bir karara bağlayacak. Ancak ben ve partim BM tarafından kurulan mahkemenin kararlarını reddediyoruz," dedi.

Kaynak: Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT

9 Yorum