1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Namazdan Bile Rahatsız Olan Kafa
Namazdan Bile Rahatsız Olan Kafa

Namazdan Bile Rahatsız Olan Kafa

Sol Haber, bir yurtta asılan sabah namazı duyurusunu manşete taşıdı.

07 Ocak 2018 Pazar 15:46A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bir kız yurdunun panosuna Diyanet İşleri Başkanlığı'nın toplu sabah namazı programına davet duyurusu Sol Haber tarafından "Gericiler boş durmuyor: Hacettepe'deki öğrenci yurdundan sabah namazına çağrı!" başlığıyla ele alındı.

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde yer alan KYK Emine Şerife Hanım Kız Ögrenci Yurdu'nda asıldığı öne sürülen fotoğrafta "7 Ocak 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Camiinde, Diyanet İşleri Başkanı Sayıf Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla yapılacak sabah namazı programına katılmak isteyen öğrencilerimizin başvurularını danışmadan yapmaları gerekmektedir." ibaresi ve iletişim bilgileri yer alıyor.

Söz konusu haberde bu duyurunun hangi kısmının, hangi kelimesinin Sol Haber'i rahatsız ettiği belirtilmezken, yurt yönetiminin öğrencileri dini çalışmalarda bulunan atölyelere teşvik ettiği ayrıca vurgulandı.

Öte yandan aynı haberde hangileri olduğu belirtilmeyen başka KYK yurtlarında evlilik ve namaz temalı programların zorunlu kılındığı iddia ediliyor.

Haberde son olarak etkinliğin büyük (!) bir tepki topladığına dikkat çekildi.

Geçtiğimiz zamanlarda cuma namazı talebini "gerici tehdit" olarak lanse eden Sol Haber, Erzincan'da dikilen bir futbol takımının bayrağını da "Erzincan'da IŞİD Bayrağı" olarak duyurmuştu.

Zaman zaman fıkralara konu olacak haberlere imza atan SolHaber, sık sık kaynağı belirsiz, iddiaları dayanaksız ve provokatif ve yalan içeriklerle iftira ve infial kampanyaları sürdürmekten geri durmuyor.

O haberlerden bazıları:

Cuma Namazı Talebi “Gerici Tehdit” mi Oldu?

Sol Haber Yalanda Artık Sınır Tanımıyor

Sol Haber'in THY Eleştirisi Mizah Konusu Oldu

"Tipik Sol Haber Ahlaksızlığı"

Sol Faşistler İş Başında: 'Karma Eğitime Son' Kampanyası Hedef Alındı

Sol Haber'den Provakatif Bir Haber Daha

ekran-resmi-2018-01-07-15.44.31.png

HABERE YORUM KAT

2 Yorum