1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Mutlak, Kutsal ve Tartışılmaz Bir İdeoloji Kemalizm
Mutlak, Kutsal ve Tartışılmaz Bir İdeoloji Kemalizm

Mutlak, Kutsal ve Tartışılmaz Bir İdeoloji Kemalizm

Kemalizm ortaya çıktığı ilk andan itibaren hedefleri olan ideolojik bir tasarımdır. Pozitivist bir proje olduğu kadar pragmatizmin en zirve noktalarında gezinir ve kendine meşruiyet sağlamak için her türlü seküler ve dinsel kavramı kullanır.

06 Kasım 2018 Salı 21:39A+A-

Süleyman Nazlıcan’ın yorumu:

Çağdaş bir mitoloji haline getirilen Kemalizm kendisini üretmeye devam ediyor. Ve bir vesileyle bağlıları tarafından yeniden ülkenin gündemine getirilmiş bulunmaktadır. Doğrusunu söylemek gerekirse zaten bir yere gitmemişti. Durduğu yerdeydi. Her yıl belli tarihlerde de anılıyordu. Fakat kriz anlarında bilinçli bir şekilde maksatlı, belirleyici ya da konjonktürel olarak tekrar tekrar görünmesi gerekirdi ki kıymeti daha da bilinsin ve yeniden yüceltilmeye devam etsindi. Nitekim son birkaç gündür ‘ant’ tartışmasıyla başlayan Kemal Atatürk’ün kurtarıcı, kurucu ve olağanüstü vasıfları siyasetçisinden bürokratına, sanatçısından köşe yazarına kadar tekrardan dillendirilmeye başlandı. Muhtemelen 10 Kasım tarihinde bu tartışma daha da pekişecek.

Herkesin bildiği gibi bu ülkede müesses düzenin tek bir ideolojisi vardır. O da Kemalizm’dir. Yıllardır herkese ve her şeye rağmen Kemalizm varlığını korumuştur. Çünkü Türkiye’de Kemalizm kuşku götürmez netlikte en makbul ideoloji, en iyi sistem ve en gelişkin felsefedir. Ondan başka bir sistemin kabul edilmesine ve niyet dahi olsa dile getirilmesine imkân tanınmaz ve bu büyük bir cürümdür.

Yazının Devamı >>>