1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Musul'daki Hava Saldırısında 11 Sivil Öldü
Musul'daki Hava Saldırısında 11 Sivil Öldü

Musul'daki Hava Saldırısında 11 Sivil Öldü

Irak'ın kuzeyinde IŞİD'in elinde tuttuğu Musul kent merkezindeki bir eve düzenlenen hava saldırısında 11 sivilin hayatını kaybettiği belirtildi.

08 Kasım 2016 Salı 19:41A+A-

Musul kent merkezinde ve IŞİD'in elinde tuttuğu hastanede görevli bir doktorun telefon aracılığıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak Hava Kuvvetlerine ait olduğu sanılan savaş uçağının sivillerin oturduğu bir evi vurması sonucu 11 sivil hastanemizin adlı tıp morguna teslim edildi." ifadesini kullandı.

Hava saldırısına maruz kalan evin Musul'un güneydoğusundaki Selam Mahallesi'nde yer aldığını belirten doktor, "Bu mahalle halen IŞİD'in elinde ve hemen bir ötede yer alan İntisar ise orduya bağlı güvenlik güçlerinin kontrolünde. Selam ve İntisar'daki halk iki ateş arasında kalmış durumda" dedi.

Irak merkezi hükümeti tarafından sivilleri hedef alan saldırının Irak Hava Kuvvetleri mi yoksa uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarından mı kaynaklandığına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, 17 Ekim'de Musul'u kurtarma operasyonunun başladığını duyurduktan sonra 3 Kasım'da güvenlik güçleri kent merkezinin doğusundaki mahallelere girmişti. 

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT