1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Musul Operasyonu: “73 Bin Sivil Yerinden Oldu”
Musul Operasyonu: “73 Bin Sivil Yerinden Oldu”

Musul Operasyonu: “73 Bin Sivil Yerinden Oldu”

Uluslararası Göç Örgütü,Musul’a yönelik operasyonun başladığı günden bu yana geçen sürede Musul’da 73 bin sivilin yerlerinden edildiğini duyurdu.

25 Kasım 2016 Cuma 19:25A+A-

Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi’nde düzenlenen basın toplantısında Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Joel Millman, son 5 günde Musul’da yerlerinden edilen sivillerin sayısında azalma görüldüğünü söyledi.

AA’da er alan habere göre, Millman, yerlerinden edilenlerin yüzde 98’inin Ninova vilayeti sınırları içerisinde olduğunu aktararak, Musul’a yönelik operasyonun başladığı 17 Ekim’den bu yana Musul, Hamdaniye ilçesi ve diğer bölgelerde yerinden olanların sayısının yaklaşık olarak 73 bine ulaştığını bildirdi.

“111,9 Milyon Dolar Tedarik Edildi”

Öte yandan, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nden (BMMYK) yapılan açıklamada da Erbil, Duhok, Kerkük ve Selahaddin Valiliği sınırları içerisinde yerinden edilen siviller için 6 mülteci kampının hizmet verdiği belirtildi.

Açıklamada BMMYK’nin önümüzdeki kış 1 milyon 200 bin Iraklıya insânî yardımda bulunmayı umduğu ifade edilerek, uluslararası toplumdan Musul’a yardım için talep edilen 196,2 milyon doların, şu âna kadar 111,9 milyonunun tedarik edildiği kaydedildi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT