1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mustafa Özköse: “Allah’tan Ümidimizi Kesmedik”
Mustafa Özköse: “Allah’tan Ümidimizi Kesmedik”

Mustafa Özköse: “Allah’tan Ümidimizi Kesmedik”

Suriye’de 12 gündür kayıp olan gazeteci Adem Özköse’nin babası, “Evimiz cenaze evi gibi. Ancak Allah’tan ümidimizi hiç kesmedik” dedi.

23 Mart 2012 Cuma 07:58A+A-

Suriye’de 12 gündür kayıp olan gazeteci Adem Özköse’nin babası, “Evimiz cenaze evi gibi. Ancak Allah’tan ümidimizi hiç kesmedik” diyerek, Adem Özköse ve Hamit Coşkun için çaba sarfeden herkese teşekkür etti.

Yaklaşık iki hafta önce Suriye’de gözaltına alınan gazeteciler Adem Özköse ile Hamit Coşkun’un akibetiyle ilgili endişeli bekleyiş sürerken, Özköse’nin ailesi dün İstanbul’da gazetecilerle bir araya gelerek duygularını paylaştı. Adem Özköse’nin yazı yazdığı Milat Gazetesi’nin Zeytinburnu’ndaki merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan baba Mustafa Özköse, Allah’tan hiçbir zaman umutlarını kesmediklerini söyledi. Tek erkek çocuğu olan Adem’e sağ salim kavuşmak için umutla beklediklerini dile getiren Baba Özköse, hükümetin Adem ile Hamit’i Türkiye’ye getirmek için gösterdiği çabadan memnun olduklarını kaydetti. Hem resmi makamların hem de Türkiye kamuoyunun gösterdiği ilgiye teşekkür eden Mustafa Özköse, “Devletimiz ve muhalefetimiz konuyla ilgili her türlü ihtimamı gösteriyor. Bundan çok memnunuz. Çocuğumuzun bir an önce sağ salim evimize gelmesini bekliyoruz. İnşallah hayırlı bir neticeyle sona erer. Hakkımızda hayırlısını temenni ediyoruz. Biz inanıyoruz, bu bir imtihandır” dedi.

Baba Özköse: Adem’in 3 Çocuğunu Görünce Üzülüyoruz

Ankara’dan geldiğini ifade eden Mustafa Ösköse, “Ankara’da oğlumun ailesinin yanından geliyorum. 1,5, 3 ve 5 yaşında üç çocuğu var. Onları görünce çok üzülüyoruz. Sonuçta inşallah hayırlı bir netice olacak ve güleceğiz. Kendisiyle en son hanımı konuşmuştu ve o konuşmada Suriye’ye geçtiğini söylemiş. Bizim de medyada çıkan haberlerin ötesinde bir bilgimiz yok. Bugüne kadar öldüğü şeklinde bir haber almadık, hep yaşıyor denildi. Ama net bir bilgimiz yok. Evimize gelen, telefon eden ve masajlarını iletenlerin haddi hesabı yok. Evimiz adeta cenaze evi gibi. Ademin üç bebeği var. Onları görünce üzülüyoruz ve evladımızın akibetinden endişe duyuyoruz. Ancak Allah’tan umut kesilmez. Evlatlarımıza sağ salim kavuşmayı arzu ediyor ve bekliyoruz” diye konuştu.

Adakoğlu: Biz Onların Yaşadığından Eminiz

Toplantıda konuşan Milat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Adakoğlu ise ortada bir bilgi kirliliğinin olduğunu belirterek, “Bu süre içinde Türk medyasının, hükümetin ve Meclis’teki siyasi partilerin tutumları ve ilgileri son derece sevindirici. Ancak hâlâ haber alamıyoruz. Takdir edersiniz ki, ateş düştüğü yeri yakar. Biz şundan çok eminiz, arkadaşlarımız yaşıyor. Ama biz arkadaşlarımızın işkence görmüş olduğundan endişe ediyoruz. Dolayısıyla teslim edilmemelerini ve yerlerinin net olarak söylenmemesinin sebebi de o işkence izlerinin geçmesinin beklenmesi diye düşünüyoruz. Biz şunu çok iyi biliyoruz ki, arkadaşlarımız Esad yönetiminin haberi olmaksızın alıkonulmamıştır. Şu anda resmi olarak açıklanmasa da Esad yönetiminin elinde olduklarını ve sağ olduklarını, hem bölgedeki kaynaklardan, hem de diğer araştırmalarımızdan çok net bir şekilde biliyoruz. Fakat burada ciddi bir oyalama taktiği var. Bunun nedeni Türkiye ve Suriye arasında gerginleşen ilişkiler ve biraz önce söylediğim düşüncemizdir. Biz onların yaşadığından eminiz” dedi.

24 Saatte Sınırdışı Etmeleri Gerekirdi

Adakoğlu, gazetecilik refleksiyle Suriye’ye giden Adem Özköse ve Hamit Coşkun’un pasaportlarında giriş damgası bulunmamasıyla ilgili soruyu cevap verirken şu hukuki duruma dikkat çekti:

“Bu durumda Suriye hükümetinin iki arkadaşımızı 24 saat içinde sınırdışı etmesi gerekiyor. Uluslararası hukuk bunu gerektiriyor. Resmi açıklamanın da bir an önce yapılmasını istiyoruz. Türkiye, Rusya ve İran üzerinden Suriye hükümetine resmi çağrılarını yaptı. Arkadaşlarımızın durumlarıyla ilgili en kısa sürede bilgi verileceğini ümitle bekliyoruz.” (Yeni Akit)

 

HABERE YORUM KAT