1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Mustafa Kemal’in Askerlerinden Sataşma
Mustafa Kemal’in Askerlerinden Sataşma

Mustafa Kemal’in Askerlerinden Sataşma

Eğitim-İş ve Eğitim-Sen'in Hz. Peygamber'e saygısızlıklarının kınandığı eyleme İşçi Partililer sataşmada bulundu.

20 Nisan 2013 Cumartesi 14:59A+A-

HAKSÖZ-HABER

9 Yıldan beri İzmit İnsan Hakları Parkı, Özgürlük Meydanında yapılan başörtüsüne özgürlük eylemlerinin periyodik 418. hafta basın açıklaması,  Atatürkçü İşçi Partililerin saldırısına maruz kaldı.

Kocaeli’ne gelen ve İzmit çarşısında barış süreciyle ilgili esnafla konuşmak için yola çıkan akil adamlar heyetinin çalışmalarına, tehditle engel olan Atatürkçü İşçi Partililer, bu konuda  basın açıklaması yapma bahanesiyle, başörtü açıklamasının yapılacağı saatte alana geldiler. Minik bir açıklamanın ardından, açıklamaları bitmesine rağmen alanda beklemeye başladılar.

Her hafta olduğu gibi, basın açıklaması için yerlerini alan İnanç Özgürlüğü Platformu üyelerine önce sözlü sataşmalar başladı. “Siz hainsiniz, Atatürk düşmanısınız” denilip, ardından “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atıldı ve özgürlük platformu üyelerine, “Atatürk düşmanları, sizi burada konuşturmayacağız, sizi de susturacağız” denildi. İnsan Hakları Savunucuları Derneği üyeleriyse, “Siz bize karışamazsınız, engel olamazsınız, açıklamamız yapacağız!” deyip pankartlarını açtılar ve kısa süreli bir gerilim ortamı, sözlü tartışma yaşandı. Gerilimin tırmanması üzerine polis araya girdi ve tarafları ayrıştırdı. 

kocaeli-izmit_platform-eylem_ip-liler_saldiri03.jpg
İşçi Partililer açtıkları Türk bayraklarıyla gruba böyle sataştı...

“Neden Türk Bayrağı Yok Atatürk Düşmanları?”

Geri çekilen İşçi Partililer, kenardan yine sözlü tacizlerine devam ederek, “Neden Türk bayrağı yok,  vatan bölünüyor siz ne ile uğraşıyorsunuz, vatan hainisiniz, siz Atatürk düşmanısınız” şeklinde sataşmalarına devam ettiler.

Geçtiğimiz haftalarda da başörtüsüne özgürlük eylemi, yine İşçi Partililer tarafından engellenmeye çalışılmıştı. Sataşmalara, İşçi Partililerin saldırılarına, sözlü tacizlere aldırmayan platform üyeleri her hafta olduğu gibi bu haftada eylemlerine devam etti.

EĞİTİM İŞ ve EĞİTİM-SEN’e Kınama

418. hafta açıklamasını, İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Behlül Metin yaptı. Açıklamanın konusu, Eğitim Sen ve Eğitim İş adlı öğretmen sendikalarının Kutlu Doğum Haftasında Hz. Peygamber’e karşı yaptığı saygısızlıktı.

kocaeli-izmit_platform-eylem_ip-liler_saldiri01.jpg

BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ:

Değerli halkımız ve basın mensupları, herkesin bildiği gibi, Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) anmak için, her yıl Rebiülevvel ayında organize edilen etkinliklerle Kutlu Doğum haftası kutlanmaktadır. Bu sende tüm Türkiye’mizde ve Kocaeli’nde peygamberi anma etkinlikleri düzenlendiği bir zamanda, üzücü bir olayla karşılaştık. İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmit Müftülüğü ve Evliya Çelebi Anadolu İmam Hatip Lisesi işbirliği ile Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, İzmit ilçesi ilkokul 4.sınıf ve ortaokul 8.sınıf öğrencileri arasında “21 Ayet-20 Hadis Ezberleme Yarışması” düzenlenmişti. Nesillerimize peygamber sevgisini aşılamak için düzenlenen ve halkımızı sevindiren bu etkinlik, peygambere saygısızlık olarak nitelendirebileceğimiz engellemeler maruz kaldı.

Genelde sol görüşlü öğretim görevlilerin üyesi olduğu, Eğitim Sen adlı sendika, bu etkinliğe karşı kampanya başlattı. Gazetelere verdiği beyanatlarla, bu etkinlik için yasal başvuru yaparak iptalini isteyeceklerini bildirdi. Ardından Atatürkçü kimliği ile bilinen, Eğitim İş adlı öğretmen sendikası da, bir açıklama yaparak, hadis yarışmasına tepki gösterdi. Eğitim-İş Şube Başkanı Bilal Şener, Müslümanlara ve peygambere hakaret niteliğinde çok çirkin bir açıklama yaparak, “Özgür bireyler yerine, hizmet eden bireyler yetiştirmeyi hedef olarak belirleyenler, köle bir toplum yetiştirmeyi arzu etmektedir” dedi.

Demek bu Atatürkçü ve sol İslam karşıtı çevrelere göre,  Allamelere rahmet Hz. Muhammed sas. Efendimizin hadislerini, ona vahiy olan kuran ve  İslam dinin öğretildiği İmam hatip okullarına yönlendirme, devletin  yasal gücünü kullanılarak engellenilmesi gereken bir etkinlikti !. Atatürkçü anlayışa göre, Peygamber sas’ın öğretisinden, özgür bireyler değil, ancak köle bireyler yetişirdi !. Bu yaklaşımı şiddetle kınıyoruz. Müslüman halkın çocukları kimlere  emanetmiş meğer  !, bunu şimdi üzülerek görüyoruz.

Bu Atatürkçü zihniyet, 90 sene ülkede din öğretilmesine engel olmaya kalktı. Din âlimlerini istiklal mahkemelerinde darağaçlarında sallandırdı, hapislerde süründürdü, camileri ahır yaptı, kuran kurslarını jandarmayla bastı, fakat başarılı olamadı. Anadolu’nun her tarafından camiler açılıyor, dindar nesiller yetişiyor. Müslümanları bitireyim derken, kendi bitti. Atatürk ilkelerini parti programı yapan anlayışı, bu Müslüman halk, 63 senedir iktidar yüzü göstermedi.  Halkı Müslüman ülkemizde bu zalimlerin şerrinden hala başörtüsü yasaktır ve özgür değildir, Müslüman öz vatanında esirdir. Komünist Sovyetlerde, Stalin Rusya’sın da Kiliseler, camiler kapatıldı, onlarca yıl din bastırıldı, Allah yoktur dendi. Dini bitirmeye çalışan komünist rejimin kendisi biti. Komünist rejim çöktüğü gün kiliseler, camiler açıldı ve onca yıllık  Allahsız dinsizleştirme politikalarına rağmen, açıldığı gün kiliseler, camiler doldu taştı.

Şimdi bitmiş tükenmiş Atatürkçü, Komünist, Sol anlayış mensupları  Kutlu Doğum haftasında, çocuklarımızın İslam Peygamberinin hadislerinin öğrenilmesine karşı çıkıyor, yasal yolarla engel olmaya çalışıyor.  Siz değimliydiniz daha düne kadar, KESK, KCK davalarında yargı haksızlık yapıyor diye sokaklara dökülen, devletle çatışan. Şimdiyse daha düne kadar söylemediğinizi bırakmadığınız  görevlilere suç duyurusunda bulunacak ve çatıştığınız devletin imkanları ile  halkın çocuklarına peygamberin hadislerinin öğretilmesine engel olacak !, imam hatiplere gitmesine engel olacaksınız !. Size bu Atatürkçüler gibi iktidar nasip olmadı ama, demek  etseydi bu ülkede dinini öğrenmek isteyen halkı, Stalin Rusya’sın da olduğu gibi inim inim inletecektiniz.

Artık güne gazete okuyarak başlamak gelmiyor içimizden. Toplum ne hale gelmiş ki !, okunduğumuz haberler yüzünden kahroluyoruz ve günümüz mahvoluyor. Gazeteler yazıyor, “para istediği yaşlı ananesi, para vermeyince oğlu tarafından bıçaklanarak öldürüldü”. Ya da “eve neden geç geldin?, diyen yaşlı babasını, çocuğu sopayla döverek öldürdü”. Ne öğretiliyor bu ezberletilen hadislerde,  ayetlerde ve İmam Hatip Okullarında. “Anneleriniz, babalarınız yanınızda yaşlanırsa sakın ha!, onlara öf bile demeyin” . Yine okuyoruz, “içkili araba kullanırken durağa çarptı, kazada, tabi kaza denirse !, 3 kişi öldü”. Ne anlatılıyor yarışmadaki hadislerde, ayetlerde ve özendirilen İmam Hatip Okullarında, “içki bütün kötülülerin anasıdır”. Yine okuyoruz, “ kumar oynamak için eşinin takılarını istedi, vermeyince eşini döve döve hastanelik etti”. Ne öğretiliyor bu ezberletilen hadislerde,  ayetlerde ve İmam Hatip Okullarında.  “kadınlar size Allahın emanetleridir onlara iyi davrananınız, onlara merhamet ediniz ki, Allahta size merhamet etsin”. Bu örnekleri artırmak mümkün.

Şimdi Atatürkçü Eğitim İş, solcu Eğitim Sen kalkmış diyor ki, bunlar öğretilmesin, öğretilirse yasal yollarla engelleriz haa! Bunları öğrenenlerden özgür birey değil köleler çıkar. Ey beyinlerini,  ilke ve inkılâplara ipotek edip, at gözlüklerini takıp, ondan başkasını görmeyen ve birde kalkıp başaklarını köle olarak suçlayanlar!. Asıl köle sizisiniz, İslam’sa  adama insanlığını kazandırır, içen, ortalığı döken, başkalarının hakkına, hukukuna tecavüz eden, anasını babasını döven vahşi bir hayvan olma köleliğinden kurtarıp  özgürlüğünü kazandırarak medeni, efendi, saygıdeğer bir insan yapar. Sizin anlayışınızı 90 sene bu Müslüman halkı, köy enstitüleriyle din düşmanı eğitimlerle köleleştirdi. Ey Atatürkçüler nedir bu İslama karşı ve Müslüman halka karşı bitip tükenmez kininizi, nefretiniz. 90 sene din düşmanlığı yaptınız doyamadınız mı hala?. İnsanlar bu yarışmalara, İmam hatiplere çocuklarını baskıyla, zorla mı yolluyorlar da, engel olmaya kalkıyorsunuz?. Bunca düşmanlığınıza rağmen,  halkın kalbindeki, Allah, İslam ve peygamber sevgisini söküp atamadınız. Şimdi halk, 4+4+4 eğitim sisteminin gelmesiyle, İmam hatip okullarına yeniden kavuştu, buraları yapmak için, seferber oluyor. Bu okullar talep patlaması yaşıyor ve siz !, bu halkı dinsizleştirmeye çalışan siz!, halkın peygamberine saygısızlık yapan siz!,  halkın İslam’a  olan teveccühünü gördünüz mü kahroluyorsunuz ve engel olmak için elinizden geleni yapıyorsunuz.

Neymiş, “İmam hatip okullarının tanıtımı yapılıp, özendiriliyormuş”!. Bu okulların hepsi, Milli eğitim bakanlığı yönetmeliklerine, kanunlar uygun bir şekilde açılmış yasal okullardır. Buralarda yasa dışı, topluma, kanunlara ters düşen bir durum olsa zaten faaliyetlerine izin  verilmezdi. Yasal olan bu okulların, tanıtımının yapılmamsında ne sakınca var?. Yoksa  bu tür okullar açılmasın da!, din yer üstünde  yasal yollardan değil de, yer altında İllegal yollardan  öğrenilsin mi diyorsunuz?. Halktan gelen bir talep varsa, devlette sosyal devlet olmasının gereği elbette bu talebi karşılayacaktır.

Sizin korkunuz tanıtım değil, bu tanıtımın Müslüman halktan taban bulması. Siz dahi gayet iyi biliyorsunuz ki, bu toplum, Allah, Kitap, Peygamber aşığı ve bu değerler için yüzlerce yıl canını verdi. Böyle bir çağrı duydu mu, çocuğunu da seve seve, koşa koşa  bu okullara yollayacak. Paniğe kapılmanız, korkmanız bundan.

Ey halkı dinini öğrenmeye koştuğu için küçük gören, aşağılayan ve engel olmaya kalkanlar !.Sizleri Kutlu Doğum Haftasında, peygambere, onun öğretisine ve  kuranın öğretildiği imam hatip okullarına karşı yaptığınız saygısızlıktan dolayı, Müslüman halktan özür dilemeye davet ediyoruz. Soruyoruz, buradaki hadisleri, öğretilenleri beğenmiyorsanız, siz  nasıl bir nesil istiyorsunuz?.Anansını babasını kesen,  adam öldürüp yol kesen, eşini çocuğunu döven nesiller mi yetişisin istiyorsunuz?. Sizleri bunu açıklamaya davet ediyoruz. Siz her ne kadar istemezseniz istemeyin, burası Müslüman bir ülke. Biz Müslüman halk, Allahı, kitabını ve peygamberini seviyor. Hiç bir güç, bizlerin nesillerini dindar olarak yetiştirmesine engel olamayacaktır. Ne diyor kitabımız kuran “ kâfirler istemede Allah nurunu tamamlayacaktır. Katıldığınız için teşekkür ediyoruz.

KOCAELİ İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU 

kocaeli-izmit_platform-eylem_ip-liler_saldiri02.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum