1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Muş’ta Gazze Katliamını Protesto Eylemi
Muş’ta Gazze Katliamını Protesto Eylemi

Muş’ta Gazze Katliamını Protesto Eylemi

Muş'ta Gazze'ye yönelik Siyonist saldırılar Muş'ta bir araya gelen çeşitli kuruluşlarca protesto edildi.

19 Kasım 2012 Pazartesi 14:56A+A-

HAKSÖZ-HABER

Ulusal ve yerel düzeyde faaliyet gösteren Muş’taki sivil toplum örgütleri Siyonist İsrail rejiminin Filistinli Müslümanlara yönelik saldırılarını 19 Kasım 2012 Pazartesi günü Muş Belediyesi önünde bir araya gelerek, bir basın açıklamasıyla protesto etti.

Siyonist zulme tepki veren Muş’taki Müslümanlar “Gazze’ye, Humus’a, Direnişe Bin Selam!”, “Kahrolsun İsrail!”, “Filistin Halkı Yalnız Değildir!”, “Hepimiz Filistinliyiz!”, “Filistin Özgür Olana Dek!”, “İsrail’in Savaş Suçlarına Hayır!”, “Filistin’de Akan Bizim Kanımız!” yazılı dövizler taşıdılar.

Eylemde ABD ve İsrail bayrağı da ateşe verildi.

mus-protesto_19kasim2012_02.jpg

mus-protesto_19kasim2012_01.jpg

Basın açıklamasının tam metni:

SİYONİST İSRAİL’İN GAZZE’YE YÖNELİK SALDIRILARINI KINIYORUZ

Değerli Müslümanlar, Muş ve ilçelerinden gelen sivil toplum kuruluşu üyeleri ve kıymetli basın mensupları,

Siyonist katiller tarafından katledilen ve tarihten silinmek istenen Kudüs’ün bekçileri, Filistinli kardeşlerimize destek olmak için burada toplandık. Bunların birer imtihan olduğunu biliyoruz. Şu an Gazze yanıyor Siyonist rejimin kan kusan savaş uçakları Gazze’yi bombalıyor, mazlumlar birer birer şehit düşüyor, çocuklar parçalanıyor. Biz, seyrediyoruz, dünya seyrediyor.

Rabbimiz buyuruyor!

(Ey Müslümanlar!) Size ne oluyor da: “Ey Rabbimiz! Bizi halkı zalim olan bu şehirden çıkar, bize katından bir sahip gönder, bize katından bir yardımcı lütfet” diyen, ezilen zavallı erkekler, kadınlar ve çocuklar uğrunda ve Allah yolunda savaşmıyorsunuz. (Nisa Suresi 75)

Bu ayetten tüm Müslümanlar sorumludur. Gazze’ye düşen bombalar karşısındaki tavrımızda aynı zamanda bizim imtihanımızdır. Unutmayalım “Müslümanlar ancak kardeştir”.

Şunu bilelim, Allah vardır ve Gazze’ye yardım eder, biz ancak kendimize yardım ederiz.
Sessizliğe bürünenler, Gazze’nin, Suriye’nin çığlıkları elbet sizi de cehennemde boğacaktır. Uzaktan seyredenler, Siyonistlere, diktatörlere köpeklik yapanlar bu ateş sizi de yakacak elbet.

“Zalimlere nasıl bir inkılapla devrileceklerini bileceklerdir.” (Şuara 26/227)

Türkiye hükümeti bu işin kınamayla bitmeyeceğini bilmelidir. Hükümet reel politiği bırakıp İsrail’e karşı tavrını sertleştirmeli ve durumu idare etmekten vazgeçip ne yapacaksa bir an önce yapmalıdır.

Büyük şeytan Amerika ve Çocuk Katili İsrail’i kınıyoruz. Bu katliamlara ses çıkarmayarak zulme ortak olanları da duyarlılığa davet ediyoruz.

Zalimlerin kibirleri Kahhar ve Muntakim olan Allah’ın gazabı ile yere çalınsın.

Allah’a eş koşanların dünyası yıkılsın…

Gazze’ye karşı İsrail’in saldırılarının yanında iki yılı aşkın süredir devam eden Suriye İntifadasında ise kardeşlerimiz Katil Baas-Esed diktası tarafından katledilmektedir. Gazze’de olanların Suriye’den dikkatleri başka yöne çekme amaçlı olabileceği ihtimali var. Yirmi aydır devam eden Suriye İntifadasında Beşşar Esed yönetiminin askeri operasyonlarında hayatını kaybedenlerin sayısının 41 bin 387 kişiye ulaşmıştır. Şimdi Gazze saldırısında haklı olarak ayağa kalkan kardeşlerimiz Suriye intifadasına karşı da sessiz kalmamalıdırlar. İsrail’e karşı direnen Hamas Suriyeli kardeşlerimizin yanında Esed diktasının karşısındadır. Bizler de Suriye’de halkın yanında olan ve İsrail’in karşısında direnen Hamas’ın yanındayız! Suriye için susup sadece Gazze için ses çıkarmak doğru değildir. Suriyeli çocukların kanı Gazzeli çocukların kanından daha değersiz değildir...

Bizler Muş’tan Filistin ve Suriye direnişe bin selam gönderiyoruz. Nasıl Gazze ile dayanışma içindeysek Halep, Hama, Humus, İdlip ile de dayanışma içindeyiz. Rabbimiz Suriye’de Esed’in yıkılmasını, Gazze’nin ve Kudüs’ün kurtuluşunu nasip etsin. Şeyh Raid Salah’ın ifadesiyle ‘Özgür Kudüs’ün yolu Özgür Şam’dan geçer!

Uzun yıllardır devam eden katliam ve işgale karşı onurla, kitapla direnen Filistinli kardeşlerimizin direnişlerini selamlıyoruz ve mübarek şehitlerimizin mirasları olan Filistin Direnişine olan desteğimizi Halit Meşal’in Sudan’dan İşgalci Siyonist Çete’nin suratında bir tokat gibi patlayan sözleriyle sürdüreceğimizi ilan ediyoruz;

“Ahmed el Caberi şehit oldu ve ahirete intikal etti. O ölmedi, yok olmadı ancak siz, Siyonistler yok olacaksınız. İsrail işgalci ve tecavüzcü bir devlettir. İşgalciler hür halkları kontrolü altına alamaz, onlara boyun eğdiremez. Hamas ümmetin kurduğu bir teşkilattır. Onu siz Siyonistler yok edemezsiniz. Bu gün Ahmed el Caberi'yi yarın Halid Meşal'i öldürebilirsiniz. Ancak sonunda Kudüs bizim olacaktır.”

Muştaki sivil toplumları olarak Gazze’nin şehitlerinin ümmetin şehitleri olduğunu, bizim şehitlerimiz olduğunu biliyoruz. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz ve şımarık İsrail’in en kısa zamanda döktüğü kanda boğulacağına tüm yüreğimizle inanıyoruz. Ve buradan diyoruz ki ey İsrail bekle bizi, beklemediğin, ummadığın her an da bekle bizi, Peygamerimiz (s) komutasında ve yaptığınız tüm katliamlar, haksızlıklar ve işkenceler için bekle bizi!” diyoruz.

Has-Der
Memur-Sen
Eğitim Bir Sen
Selam-Der
Anadolu Gençlik Derneği
Korkut Rahmet-Der
Lale-Der
İnsan ve Yaşam-Der 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum