1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Muş'ta “Çağdaş Müslümanın Kimlik Krizi” Konferansı
Muş'ta “Çağdaş Müslümanın Kimlik Krizi” Konferansı

Muş'ta “Çağdaş Müslümanın Kimlik Krizi” Konferansı

Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Programlar Konferans Salonunda Hülya şekerci tarafından “Çağdaş Müslümanın Kimlik Krizi” başlıklı bir konferans gerçekleştirildi.

24 Kasım 2014 Pazartesi 20:09A+A-

İnsani Değerler Topluluğu tarafından tertip edilen etkinlik 28 Şubat süreci ve başörtüsü eylemlerini konu alan bir snevizyon gösteriminin ardından konferansa geçildi. Hülya Şekerci sunumunda  Kimliğin tanımını vererek hayatın merkezine oturan ve bizi temsil eden değerlerin kimliğimiz olduğunu vurguladı. Bu bağlamda İslami kimlikten kasıt İslamı yaşamlaştırmaktır. Hangi etnisiteye ait olduğumuz ve hangi dili konuştuğumuz ise tanışmak ve yeryüzündeki konumumuz ile ilgili olduğunu belirtti. Ulus kimliklerin Avrupa kaynaklı olduğunu ve İslam dini ve coğrafyasının dokusuna ters olduğunu belirtirken Avrupa’da birleştirici olan bir kimliğin bizde ise parçalayıcı bir karaktere sahip olduğunu kürtü Kürtçü, türkü Türkçü kıldığını söyledi.

Ardından tesettür konusuna değinen Şekerci  tesettürün İslam’ın görünen yüzü olmasından kaynaklı yasaklandığını ve şuan serbest olmasının ise bir mücadele sonucunda elde edilmiş başarı olduğunu belirtti. Ayıca tesettürün Kur’ani  arkaplanı ve ciddiyeti üzerine vurgu yapan konuşmacı mümin erkek ve kadınların tüm yaşamlarını bu ilkeler üzere inşa etmeleri hususu üzerinde durdu.

Soru cevap faslının ardından Hülya Şekerci “Kur’an Ekseninde Mümin Kadın “ adlı kitabının imza programına katıldı.

mus-20141123-01.jpg

mus-20141123-02.jpg

mus-20141123-03.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum