1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Müslüman Gençler Platformu’ndan ‘Bahar Şenlikleri’ne Protesto
Müslüman Gençler Platformu’ndan ‘Bahar Şenlikleri’ne Protesto

Müslüman Gençler Platformu’ndan ‘Bahar Şenlikleri’ne Protesto

Müslüman Gençler Platformu, üniversitede yapılacak olan bahar şenliklerinin yapılmaması için Erciyes Üniversitesi’nde eylem yaptı. Eylemciler, ‘Edep ya kampüs’ yazılı pankart ile rektörlüğe yürüdü.

29 Nisan 2015 Çarşamba 20:24A+A-

Müslüman Gençler Platformu ifsad yuvası olan bahar şenliklerine “Dur!” demek için Erciyes Üniversitesi Merkez camiinde toplandı. Basın açıklamasında bulunan Müslüman Gençler Platformu temsilcisi Said Naci Çamdalı; “Ölçüsüz, Müsrif, Gayri Ahlaki, Gayri İslami Bahar Şenliklerine Hayır!”

Bizler… Azgınlığın, haddi aşmanın normalleştiği; sapkınlığın, cinsel teşhirin reklam malzemesi haline geldiği; gençlerin manevi değerlerinden bi haber bırakıldığı; ilim merkezleri olması gereken üniversitelerin kapitalist pazarlara dönüştürüldüğü ve öğrencilerin sömürülecek meta olarak görüldüğü bu tımarhanede aklın sesi olmak istiyoruz” dedi.

Daha ne kadar aldanacaksın!

“‘Bahar Şenlikleri’ adı altında sana yutturulan bu ‘masumane tezgah’ın ve arka planındaki hesapların

farkında mısın?” diye topluluğa seslenen Çamdalı sözlerini şöyle sürdürdü: “Senin verdiğin harçlarla organize edilen ve yine senin cebindekine gözünü diken, bu kapitalist düzenin bayatlamış oyununa daha ne kadar aldanacaksın? Bir günlük maliyeti bile bir servet eden bu organizasyonun sana ve üniversitene hizmet ettiğini mi düşünüyorsun?

Birilerinin inancımızla kültürümüzle ve kimliğimizle kendi menfaatleri için alay ettiğine dikkat çeken Çamdalı; “Eğlence özgürlüğü gibi süslü laflara itimat edip; azgınlığın, hadsizliğin, şuursuzluğun pençesinde daha ne kadar bocalayıp duracaksın! Ey üniversiteli kardeşim “fe eyne tezhebun” “nereye bu gidiş” ne zaman uyanacaksın?” ifadelerini kullandı.

Çamdalı; “Erciyes Üniversitesi Müslüman Gençler olarak, üniversitemiz içinde meşru hiçbir sebebi  olmadan Bahar Şenlikleri adı altında organize edilen etkinliklerin karşısında ve takibinde olacağız. Buradan üniversite senatosuna ve yönetimine açık çağrıda bulunuyoruz. Bahar şenlikleri adı altında düzenlenen etkinliğin malum içerikle üniversite içinde yapılmasının meşru gerekçesi nedir? Bu etkinliğin üniversite bütçesine maliyeti nedir? Kalem kalem maliyetin öğrencilere ilan edilmesini talep ediyoruz.

Meşru ve hukuki her platformda gündem oluşturup bu ölçüsüz, müsrif, gayri ahlaki, gayri islami, batıl eğlence adetine dur diyeceğiz” sözleriyle açıklamasına son verdi. Basın açıklamasından sonra gençler, Rektörlük binasına yürüyerek eyleme son verdi.

Haber: M. Safa Asaroğlu

kayseri-musluman-genc-20150429-01.jpg

kayseri-musluman-genc-20150429-02.jpg

kayseri-musluman-genc-20150429-03.jpg

kayseri-musluman-genc-20150429-04.jpg

kayseri-musluman-genc-20150429-05.jpg

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum