1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Müslüman Düşmanı Wilders, Trump'ı Destekliyormuş!
Müslüman Düşmanı Wilders, Trump'ı Destekliyormuş!

Müslüman Düşmanı Wilders, Trump'ı Destekliyormuş!

Hollanda'da müslüman düşmanlığıyla bilinen “aşırı sağcı” Özgürlükler Partisi lideri Wilders, ABD’deki Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olmak için kampanya yürüten iş adamı Trump’ı desteklediğini açıkladı.

04 Mayıs 2016 Çarşamba 20:59A+A-

Hollanda'da daha çok Müslümanlara karşı görüşleriyle bilinen “aşırı sağcı” Özgürlükler Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, ABD’deki başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olmak için kampanya yürüten iş adamı Donald Trump’ı desteklediğini açıkladı.

Wilders, ülkesinde yayımlanan AD gazetesine verdiği demeçte, kendisi gibi müslüman düşmanlığıyla bilinen Trump’ın Cumhuriyetçi Parti'nin adaylığına çok yaklaşmasının sevindirici olduğunu belirterek “Bu harika bir haber, kendisini başından bu yana destekledim.” diye konuştu.

donald_trump.jpg

ABD’de yazın yapılacak Cumhuriyetçilerin kongresine gideceğini de kaydeden Wilders, başkanlık yarışında çok şanslı gördüğü Trump’ın “iyi fikirlere sahip cesur biri” olduğunu ileri sürdü.

Faslılara yönelik ayrımcı açıklamaları nedeniyle hakkında dava açılan ve yargılama süreci devam eden Wilders, Trump gibi mülteci karşıtı sert politikaları savunuyor.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum