1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Muşlu Müslümanlar Siyonist İsrail'i Tel'in Etti
Muşlu Müslümanlar Siyonist İsrail'i Tel'in Etti

Muşlu Müslümanlar Siyonist İsrail'i Tel'in Etti

18 Temmuz Cuma akşamı iftardan sonra birçok islami sivil toplum örgütü ''Muş'lu Müslümanlar'' adıyla biraraya geldiler .Toplanan kalabalık Siyonist İsrail'i telin etti.

19 Temmuz 2014 Cumartesi 04:05A+A-

Topluluk basın bildirisi okuyup dua etti. Ardından şehir merkezine yürüyen topluluğa halk korteje katılarak ve sloganlarına iştirak ederek destek verdi. Yaklaşık 1,5 saat süren eylem 21:50'ta sona erdi.

mus-20140718-01.jpgmus-20140718-02.jpgmus-20140718-03.jpgmus-20140718-04.jpgmus-20140718-05.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Gazze’de katliam

Filistin toprakları yine kan ağlıyor.

Kaçırılan İsrailli 3 illegal yerleşimci gencin faili meçhul bir cinayete kurban gitmesi ardan İsrail işgal rejimi, boş bir alanda bulunan cesetlerin sorumluluğunu alelacele Filistinli Hamas’a  atarak Filistin halkının üzerine bomba yağdırmaya başladı.

HAMAS yönetimi bu olayla hiçbir şekilde alakası olmadığını ifade ettiği ve hiçbir Filistin grup bu saldırıyı üstlenmediği halde, İsrail işgal rejimi olayları saptırarak bildik katliam politikasına başladı.  Yahudi yerleşimcilerin 17 yaşındaki Muhammed Ebu Hudyar’ı karıçıp benzin içirdikten sonra diri diri yakmalarını unutturmaya çalışan Siyonistler, bölgedeki gerilimi kendileri için avantaja dönüştürmeye çabalıyor. İşgal rejiminin en bildik taktiği ise, dikkatleri başka yöne çekip olayları “terör” meselesi haline getirmek ve yaptığı katliamları terörle mücadele adına yaptığı yalanını uydurmak.

Gazze hali hazırda uzun zamandır dünyanın en büyük açık hava hapishanesi konumunda. Son zamanlarda ise Mısır’da meydana gelen askeri darbenin ardından Gazze’nin dünyaya açılan kapısı olan tünellerinin büyük bir kısmı kapatıldı. Gazze iyice bir çıkmazın içerisine girdi. Bunun üstüne bir de İsrail işgal rejiminin Gazze’ye yönelik askeri operasyona başlaması zaten büyük bir dramın yaşandığı Gazze’yi Ramazan ayı içerisinde daha da zor şartlara sevk etti.

Operasyonun ilk günlerinde askeri alanları vuran İsrail işgal güçleri son birkaç gündür sivil hedefleri, evleri ve camileri de vurmaya başladı. Yapılan bombalamalarda şu ana kadar en az 27 kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken yüzlerce yaralının olduğu aktarılıyor.

Tüm bunlar yaşanırken ambargo altındaki Gazze’de, sadece zorunlu insani ihtiyaç maddeleri değil aynı zamanda ilaç sıkıntısı da tekrardan baş gösterd.  İnsanlar açlık ile mücadeleye etmeye çalışıyor. Gazze halkı iftar ve sahurda yiyecek yemek bulmanın derdine düşmüş durumda.

Kendisine hiçbir yaptırım uygulanamayan, dünyanın şımarık çocuğu İsrail dünyanın bu sessizliğinden de güç alarak mübarek Ramazan ayı içerisinde bir yanda  Gazze halkına bombalar yağdırıyor öbür yanda Kudüs’teki imha operasyonlarına devam ediyor.

Tüm bu yaşanan vahşet karşısında başta Türkiye olmak üzere, İslam dünyasını harekete geçmeye çağırıyor ve saldırıların durdurulması konusunda uluslar arası bir baskı oluşturulmasını talep ediyoruz.  

HABERE YORUM KAT

1 Yorum