1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Muş Özgür-Der’de Türkiye ve Dünya Gündemi Değerlendirildi
Muş Özgür-Der’de Türkiye ve Dünya Gündemi Değerlendirildi

Muş Özgür-Der’de Türkiye ve Dünya Gündemi Değerlendirildi

Muş Özgür-Der’de, Türkiye ve dünya gündem Murat Kayacan moderatörlüğünde değerlendirildi.

16 Ekim 2016 Pazar 22:51A+A-

Haksöz Dergisi’nin Ekim 2016 sayısı bağlamında, Türkiye ve dünya gündemini değerlendiren (6.10.2016) Kayacan, Ergenekon, Balyoz vs. davalarında yaşanan birtakım yanlışların hızla giderildiğini ancak 28 Şubat’ın brifingli hukukçuları tarafından, bazı İslami çevrelere mensup kişiler hakkında verilen adli kararlar için aynı şeyin söz konusu olmadığını belirtti. Bu bağlamda Kevser Çakır Demir’in hazırladığı “Derdest” adlı belgesel hakkında bilgi vererek bu tür sanatsal etkinliklerin hukuksuzluklara karşı “tarihe bir not düşmek” anlamı taşıdığını belirtti.

15 Temmuz’da darbeciler tarafından şehit edilen Uhud Işık adlı gencin ailesinin metanetli tavrına dikkat çeken Kayacan, darbe girişimi sırasında eşini kaybeden Kâmile Pala’nın dokunaklı cümlelerinden de aktarımda bulundu.

Kayacan, 15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişimi sonrası çelişkilere dair sözlerini şöyle sürdürdü: “Medyada Gülen çevresinin yanlış inanç ve uygulamalarına haklı olarak işaret edilmekte ancak bu, Kemalizm aklamasına dönüşmemelidir. Zira Mustafa Kemal’i ilahlık derecesine yükselten şiir ve yazılar kayıt altında bulunmaktadır.”

İstanbul’da düzenlenen Seyyid Kutub sempozyumundan söz eden Kayacan, Haksöz dergisinde yer alan Seyyid Kutub’un arınma süreci ve onun kimlik algısına dair iki yazı bağlamında onun örnek kişiliğine ve tefsirciliğine işaret etti.

Programa katılan dinleyicilerin katkıları, sorular bölümü ve haftaya aynı gün ve saatte Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya’nın İslami Şahsiyetin İnşası adlı kitabın değerlendirileceğinin duyurulmasının ardından program sona erdi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT