1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Muş Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonunda 4 Tutuklama
Muş Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonunda 4 Tutuklama

Muş Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonunda 4 Tutuklama

Muş merkezli 8 ilde gerçekleştirilen “Paralel Devlet Yapılanması” operasyonunda gözaltına alınan 16 kişiden 11'i adliye çıkarıldı. Şüphelilerden 4'ü tutuklandı.

30 Mart 2016 Çarşamba 07:00A+A-

Muş merkezli 8 ilde gerçekleştirilen “Paralel Devlet Yapılanması” operasyonunda şüphelilerden 4'ü tutuklandı, 7'si serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Muş Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 16 şüpheliden 11'i, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki sorguları sonrası Muş Sulh Ceza Hâkimliği’ne çıkarılan zanlılardan C. C, D. Y, N. Ç. ve S. A. “ihaleye fesat karıştırmak, zimmet, resmî belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık ve terör örgütü üyeliği” suçlarından tutuklandı.

Diğer 7 şüpheli de adlî kontrol uygulaması çerçevesinde serbest bırakıldı. Şüphelilere yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

Soruşturma kapsamında gözaltında bulunan diğer 5 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. Bu arada Hatay'da da bir kişinin gözaltına alındığı, 3 kişi hakkında da yakalama kararı bulunduğu bildirildi.

Muş Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan “Paralel Devlet Yapılanması” soruşturması çerçevesinde 27 Mart 2016'da Muş, İstanbul, Ağrı, Ankara, İzmir, Aydın, Balıkesir ve Elazığ'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 16 kişi gözaltına alınmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT