1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mursi'nin Yeğeni 1 Yıl Hapis Cezasına Çaptırıldı!
Mursi'nin Yeğeni 1 Yıl Hapis Cezasına Çaptırıldı!

Mursi'nin Yeğeni 1 Yıl Hapis Cezasına Çaptırıldı!

Mısır'da darbeyle görevi gasp edilen ülkenin halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'nin yeğeni “yargı makamına hakaret” suçlamasıyla 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

03 Mart 2016 Perşembe 11:11A+A-

Mısır'da darbeyle görevi gasp edilen ülkenin halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yeğeni Muhammed Said Mursi'nin, “yargı makamına hakaret” ettiği iddiasıyla 1 yıl hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Cuntanın yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi’nde “yasaklı bir örgüte üye olmak” suçundan yargılanan ve hakkında 15 gün tutukluluk kararı bulunan Mursi'nin yeğeni Said Mursi'nin duruşması görüldü.

Duruşma sırasında Said Mursi, mahkeme başkanına “Yarın sizleri yönetecek ve hapsedecek olan benim.” dedi. Bunun üzerine “yargı makamına sözlü hakaret ettiği” iddiasıyla sanığı 1 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, “yasaklı bir örgüte üye olmak” suçlamasıyla yargılandığı davada da Mursi'nin tutukluluk süresinin 15 gün daha uzatılmasına karar verdi.

Cunta makamları, darbe karşıtı gösterilere dâvet eden Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nı (İhvan) “terör örgütü” ilan etmiş, mensupları hakkında da “terör” suçu yaptırımları uygulanması ve yargılanmaları kararı almıştı.

Mısır'da 3 Temuz 2013'te cuntanın yönetimi gasp etmesinin ardından darbe karşıtı yüzlerce kişi “izinsiz gösteri düzenlemek, şiddet olaylarına karışmak, yasaklı bir örgüte üye olmak” gibi çeşitli suçlamalarla yargılanmaya başlanmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT