1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mursi'nin Kararları Siyonistleri Rahatsız Ediyor
Mursinin Kararları Siyonistleri Rahatsız Ediyor

Mursi'nin Kararları Siyonistleri Rahatsız Ediyor

Mursi'nin yönetimle ilgili aldığı kararları Siyonistlerin çıkarlarını tehdit edince, işgalcilerin paçaları tutuştu.

13 Ağustos 2012 Pazartesi 17:40A+A-

Muhammed Mursi'nin, Sina'da gerçekleştirilen ve Mısırlı 16 asker ve subayın öldürülmesine neden olan saldırının ardından Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Hüsni Mübarek döneminden kalma bazı üst düzey yetkilileri görevden alması siyonist işgalcileri ciddi şekilde rahatsız etti. Siyonistlerin yorumcuları Mursi'nin, siyonist işgal devletinin kendileriyle iyi bağlantılar kurabildiği yetkilileri görevden alınmasına ve askeri cuntanın geniş yetkilere sahip olmasını sağlayan Anayasa zeylinin iptaline dair kararlarını "aşırı" olarak nitelediler.

İşgalcilerin radyosunda bugün (13 Ağustos Pazartesi) sabah programında yayınlanan yorumda; "Bu karar (yani Mursi'nin dün akşam aldığı karar), onu bir aşırılığa doğru kayma olarak değerlendiren İsrail karar mekanizmasını şok etmiştir" ifadesinin kullanılması dikkat çekiyordu.

Yorumda Mısır'da ordudaki yeni yetkililerin bölgenin güvenliği ve teröre karşı mücadele konusunda "İsrail" tarafıyla kuracağı ilişkinin büyük önem taşıdığı, fakat Mısır'ın yeni hükümetinin bu konuda aynı niyetleri taşıdıkları hakkında tereddütler olduğu ifade edildi.

Mursi dün akşamki kararında Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi'yi, Genelkurmay Başkanı General Sami Annan'ı ve askeri kuvvetlerin üç birim komutanını emekliye sevk etmiş, ordu yetkililerinin sivil mekanizma üzerinde yetki sahibi olmasını gerektiren Anayasa ekini de iptal etmişti. Bu karar işgalci siyonistleri şok ederken Mısır'da devrimin arkasında duran halk kitlesini oldukça sevindirmişti.

HABERE YORUM KAT