1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mursi'nin Askerleri Görevden Almasına Destek
Mursinin Askerleri Görevden Almasına Destek

Mursi'nin Askerleri Görevden Almasına Destek

Mısır'da siyasi çevreler Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin üst düzey birçok komutanın görevden alınma kararını desteklemek için cumhurbaşkanlığı sarayı önünde toplanma çağrısında bulundu.

10 Ağustos 2012 Cuma 00:21A+A-

Mısır'da siyasi çevreler Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin üst düzey birçok komutanın görevden alınma kararını desteklemek için cumhurbaşkanlığı sarayı önünde toplanma çağrısında bulundu. 25 Ocak devriminin en önemli aktörlerinden olan 6 Nisan Gençliği Hareketi'nden “Cumhurbaşkanının derin devletle mücadelesi niteliğindeki bu kararına destek vermek için Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde toplanmaya karar verdik. Mursi'den derin devlete yönelik daha köklü ve yapıcı kurallar bekliyoruz” şeklinde açıklama yapıldı. Hareketin kurucularından Ahmed Mahir yaptığı açıklamada, “Bu çok doğru ve gecikmiş bir karardır. Mısır halkı ve devrim taraftarları buna benzer kararları beklemektedir” dedi. Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP) sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki resmi sayfasında yapılan açıklamada ise dün akşam vakitlerinde yüzlerce kişinin Cumhurbaşkanlığı binası önünde toplandığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanlığı Resmi Sözcüsü Yasir Ali yaptığı açıklamada, birçok siyasi çevre tarafından Mursi'nin kararını destekleyen telefon aldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Mursi, İstihbarat Müdürü Murad Mevafi, Cumhurbaşkanlığı Muhafızlığı Komutanı General Necib Raşvan ile Kuzey Sina Valisi General Abdulvehhab Mebruk'u görevden almış, 25 Ocak devriminin önemli isimlerinden Rifai Tahtavi'yi Cumhurbaşkanlığı Dairesi Başkanlığı'na atamıştı. (Yeni Akit)

HABERE YORUM KAT