1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mursi'nin Adı, Muş'ta Camiye Verildi
Mursi'nin Adı, Muş'ta Camiye Verildi

Mursi'nin Adı, Muş'ta Camiye Verildi

Muş'un Korkut ilçesinde, Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin adı yeni açılan bir camiye verildi.

19 Ekim 2014 Pazar 00:00A+A-

Korkut'ta, yaklaşık 600 öğrencinin eğitim gördüğü Kümbet Yunus Emre Yatılı Bölge Ortaokulu'nun yan tarafına yaptırılan 'Kümbet Muhammed Mursi Cami' cuma namazı ile ibadete açıldı. Caminin açılış törenine; Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Garnizon Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay Osman Nuri Çelik, Korkut Kaymakamı Bekir Abacı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, İl Müftüsü Recep Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Ak Parti İl Başkanı Halis Saltık, İl Encümenleri, Kurum Amirleri ve çok sayıda davetli ile vatandaşlar katıldı.

"CAMİNİN ADININ MURSİ OLMASI ÇOK ÖNEMLİ"

3 Temmuz 2013 tarihinde Mısır ordusunun askeri darbesi ile görevinden alınan Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi adına yapılan caminin kurdelesini kesen Vali Büyükersoy, caminin adının Muhammed Mursi olmasının çok ayrı bir öneminin olduğunu belirterek tüm darbelere karşı olduklarını söyledi. Vali Büyükersoy, "Caminin adı Muhammed Mursi olması ayrıca çok önemli. Biliyorsunuz Muhammed Mursi seçimle işbaşına gelen Mısır'ın ilk devlet cumhurbaşkanıdır. Ama maalesef darbe ile indirdiler. Biz darbelerin hepsine karşıyız. Demokraside patron millettir. Ama demokrasinin olmadığı yerde patronun kim olduğu belli değildir. Demokrasinin olmadığı yerde bazen Sisi, Başer Esad ya da ölen Kaddafi veya Saddam gibi adamlar patron olarak çıkıp gelirler. Demokrasiye sahip çıkalım, demokraside patron millet olduğuna göre, patron olmaya devam edelim. Zamanı, zemini geldiğinde de, sandıkta hür irademize de kimseyi müdahale ettirmeyelim. Çünkü hür iradeye müdahale edilen yerde de patron değil orada da başka şeyler, piyonlar ortaya çıkar." şeklinde konuştu.

Kobani BahanesiyleYapılan Vandallıklara Değindi

Son dönemde yaşanan olaylara da değinen Vali Büyükersoy, ''Özellikle son aylarda ilimizde ve bölgemizde yaşanan okul yıkmalar, yakmalar, insan hayatına kastetmeler neyin nesidir? Kur'an kurslarına, müftülüklere saldırılar ve burada bulunan Kur'an-ı Kerim'i yakmalar bizim asla kabul edemeyeceğimiz şeylerdir. Dünyanın hiçbir çağdaş ülkesinde kutsal değerlere saldırı tasvip edilemez. Bunu tasvip etmek mümkün değildir. İslam’a olan saldırı hiç şüphesiz ki önce Müslüman olan halkımızın kalbinde, dimağında karşılığını bulmaktadır. O nedenle okulların yakılması, Kur'an kurslarına saldırı düzenlenmesi, Kur'an-ı Kerim'in ve diğer din kitaplarının yakılmasının dile getirilmesinden ve lanetlenmesinden ve halkımızın buğz etmesinden bile rahatsız olanlar var. Doğrudur, saldıran onlar, saldıranlar buradaki cemaat değil. Okullarımıza saldıranları, yakıp yıkanları Kur'an kurslarına saldıranları lanetlemeye devam edeceğiz.  Kalbimizden de onlara buğz edeceğiz.'' şeklinde konuştu.

Büyükersoy, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Hiçbirine karşı bir Müslüman sevgi duyamaz. Özellikle günümüzde, hepimizin bildiği terör örgütlerinin hepsini kastederek söylemekteyim. Ama aynı şekilde okullara saldıran, masum insanları öldüren, Kur'an kursuna saldıranları da telin etmekteyiz. Yine Suriye’de 200 bin kişiyi havadan uçakla, helikopterle atmakta olduğu varil bombaları ile öldürenlere de karşıyız. Onun için değerli cemaat, ‘bunlardan bir tanesi benim için tehdittir, tehlikedir, diğerlerine sıcak bakıyorum’ şeklinde bir yaklaşım sergileyen birinin samimiyetine şüpheyle bakmak gerekir.''

Muş İl Müftüsü Recep Uzun ise "Selahaddin Eyyubi, bu coğrafyanın yiğidi ve delikanlısı, onun ismi de her zaman Mısır'da yad ediliyor. Onun adına camiler ve okullar var. Mısırlı yiğidin adı burada bayrak. Selahaddin Eyyubi'nin de ismi Mısır'da bayrak." dedi. Yapılan konuşmalardan sonra açılış kurdelesi kesildi ve katılımcılar camide cuma namazı kıldı. Vali Büyükersoy ve tüm katılımcılar Kümbet Yunus Emre Yatılı Bölge Ortaokulu'nda öğle yemeğine katılmak üzere ayrıldı. 

 

HABERE YORUM KAT