1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mursi: Suriye'de Değişimin Zamanı Geldi
Mursi: Suriyede Değişimin Zamanı Geldi

Mursi: Suriye'de Değişimin Zamanı Geldi

Tahran'daki Bağlantısızlar Zirvesi'nde, Suriye rejimini sert şekilde eleştiren Mısır Devlet Başkanı Muhammed Mursi, Esed rejimine yönetimi derhal bırakma çağrısını yineledi.

06 Eylül 2012 Perşembe 04:21A+A-

Mısır Cumhurbaşkanı, Suriye krizinin çözümü için Mısır, Suudi Arabistan, Türkiye ve İran'dan oluşan dörtlü bir komisyonun yakında toplanacağını da belirtti ancak toplantı yeri ve zamanı konusunda bilgi vermedi.

Kahire'de düzenlenen Arap Birliği dışişleri bakanları toplantısında, Arap ülkelerinden çatışmalara en kısa zamanda son verecek bir çözüm için harekete geçmelerini isteyen Mursi, Esed rejiminin artık ömrünün kalmadığını belirterek, "Değişimin zamanı geldi. Reform konuşarak vakit kaybetmeyin. Suriye halkı açıkça kararını vermiş durumda." şeklinde konuştu. Hüsnü Mübarek'in halk ayaklanmasıyla istifasından sonra yapılan ilk serbest seçimde ülkenin cumhurbaşkanlığına gelen Muhammed Mursi, "tarihten ve yakın olaylardan ders alması"nı istediği Suriye rejimine de, "Hâlâ kanı durdurmak için bir şansınız var. Doğru adımı yanlış zamanda atmayın." uyarısında bulundu.

Suriye'de gece gündüz kan aktığına dikkat çeken Mursi, Arap bakanlara hitaben, "Hepimiz bu akan kandan sorumluyuz. Size çağrıda bulunuyorum. Suriye'deki trajediye acil çözüm bulmak için Arap dışişleri bakanları çok daha aktif olmalı. Eğer biz harekete geçmezsek, dünya bu konuda ciddi bir adım atmayacak." şeklinde konuştu. Öte yandan Arap Ligi'nin ve BM'nin yeni Suriye arabulucusu Lahtar İbrahimi, BM Genel Kurulu'na hitabında Suriye'deki ölü sayısının "sersemletici" bir rakama ulaştığını ve ülkedeki yıkımın "kıyametvari" olduğunu söyledi.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT

1 Yorum