1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mursi İçin Firavun Diyen KESK Kimin Sözcüsü?
Mursi İçin Firavun Diyen KESK Kimin Sözcüsü?

Mursi İçin Firavun Diyen KESK Kimin Sözcüsü?

Özgürlükçü ve emekçilerin temsilcisi olduğunu iddia eden sosyalist sendika KESK’ten iğrenç Mısır açıklaması…

19 Ağustos 2013 Pazartesi 11:40A+A-

HAKSÖZ-HABER

Sosyalist sendika KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu) Mısır’da yaşanan katliamlarla ilgili bir açıklama yaptı.

Sisi’nin katliamlarının kınandığı açıklamada “sinsi” bir şekilde Mursi için zalim bir firavun olarak bahsedilmesi bu perhiz bu ne lahana turşusu dedirtti.

Sol-sosyalst cenahtan zulme uğrayanlar Müslümanlar olunca sıklıkla duyduğumuz “ne şu ne bu” ikilemesi burada da karşımıza çıktı. KESK açıklamasında “Ne Firavun Sisi, Ne Firavun Mursi” söylemini özellikle öne çıkardı.

Geçtiğimiz günlerde Erzurum depreminde ölen çocukları İslamcıların Rojava’da katlettiği Kürtler diye pankartta kullanan KESK’in Mısır’la ilgili bu açıklaması da emekçilerin değil, olsa olsa zalimlerin sözcüsü olduğunu bir kez daha gösterdi.

İşte KESK’in söz konusu açıklaması:

Mısır'da Emperyalistlerin Desteği Ve Kışkırtmasıyla Darbecilerin Gerçekleştirdiği Katliam Derhal Durdurulmalıdır!

Başta işçi sınıfı olmak üzere köylülerin, öğrencilerin, yoksul halkların, kısacası ezilen Mısır halkının mücadelesiyle ve ordunun desteğiyle Mübarek rejiminin devrilmesi sonrasında iktidara gelen Mursi'nin kısa zamanda bir zalime dönüşmesi Mısır'da yeni bir krizi de tetikledi. Nasıl ki Hüsnü Mübarek rejimine karşı Mısır halkının kendi geleceğini kurmasından korkan emperyalistler gelişen Halk Hareketini Mursi'yi destekleyerek pasifize etmek istedilerse, şimdi de Mursi karşısında gelişen tepkiyi General Sisi Cuntası ile amacından saptırmak istiyorlar.

NE FİRAVUN SİSİ, NE FİRAVUN MURSİ!

Tüm darbeciler gibi, General Sisi önderliğindeki askeri cunta da kendi halkını katlediyor. Direniş meydanları katliam meydanlarına çevrildi. Resmi ve para militer güçler eliyle son bir haftada binlerce Mısırlı katledildi. Mısır halkının kaderi bir kez daha darbe yoluyla, emperyalizmin eliyle çizilmek istenmektedir.

Ne Mursi gibilerden "yeni bir Musa", ne de cuntacılardan "kurtarıcı" çıkar! Aksine her ikisi de emperyalizmin kullandığı siyam ikizleridir.

Mısır'da gerçekleştirilen katliamları ve tüm insanlık dışı uygulamaları kınıyor, derhal durdurulmasını istiyoruz. Katliamcılar bağımsız yargı organlarına hesap vermelidir.

Tüm demokratik kurum ve güçleri bu zalim çarka karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz.

Emperyalistler, emperyal düş kuranlar ve sahte demokratlar Mısır halkının kanı üzerinden hesap yapmaktan vazgeçmelidirler.

Mısır halkının özgürlüğü, ancak kendi iradesiyle karar verebileceği bir gelecekte mümkündür.

KESK YÜRÜTME KURULU

 

HABERE YORUM KAT

10 Yorum