1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Mursi: Anayasamız Kur'an'dır!
Mursi: Anayasamız Kur'an'dır!

Mursi: Anayasamız Kur'an'dır!

Muhammed Mursi, “Büyük Ortadoğu Projesi”ni (!) açıkladı: Şeriat, yine şeriat, sonra yine şeriat!

02 Temmuz 2012 Pazartesi 12:56A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mısır’ın ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin sembolik olarak yemin ettiği Tahrir Meydanı’ndaki konuşmasından bir bölüm…

Mursi, konuşmasında anaysanın İslam şeriatına, Kur’an’a dayanacağının altını ısrarla çiziyor. İhvan hareketinin kurucu önderi Hasan el Benna’nın yolunda olduklarını, onun veciz haline gelmiş sözünü tekrarlayarak ifade ediyor.

PressMedya tarafından tercüme edilen konuşmanın ilgili bölümü:

İmam Hasan el Benna’nın sözünü tekrarlayan Mursi’ye Tahrir’deki yüz binler de eşlik ediyor: “Anayasamız Kur’an’dır, önderimiz Resulullah’tır, yolumuz cihaddır, Allah yolunda ölmek en büyük gayemizdir. Hepsinin üstünde amacımız Allah’ın rızasıdır.”

Şeriat Olmadan Bu Ümmetin Hayrı Yoktur!

Önce Allah’ın huzurunda sonra sizin önünüzde yemin ettiğini açıklayan Mursi, İslam şeriatının mutlaka uygulanacağını söylüyor. Mısır halkının İslam şeriatını tam anlamıyla yansıtmayan bir anayasayı kabul etmeyeceğini deklare ediyor.

***

omer-abdurrahman.jpg

Ömer Abdurrahman İçin Girişimde Bulunacak!

Muhammed Mursi Tahrir Meydanı'ndaki zafer konuşmasında ABD'de tutuklu bulunan Ömer Abdurrahman’ı da gündem etmişti. Mursi, konuşmasında "Ailesini görebiliyorum. Onlar da Tahrir Meydanı'nda yanımızdalar. Yarından başlayarak Ömer Abdurrahman'ın serbest kalması için çaba sarf etmeye başlayacağım" demişti.

Bugün Habertürk'te yer alan bir habere göre, New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg ise, 1993'te New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'nin bombalanması eyleminin azmettiricisi olduğu iddiasıyla ABD'de müebbet hapis cezası alan Ömer Abdurrahman'ın serbest kalmasına yönelik girişimlere karşı olduğunu söyledi.

ABD yönetimi, Ömer Abdurrahman'ın, 1993 yılında New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'nin bombalanması eylemi faillerinin lideri olduğunu iddia ediyor. Çok sayıda insan hakları örgütü de daha önce Ömer Abdurrahman'ın serbest bırakılmasını istemişti.

74 yaşında ve görme engelli olan Ömer Abdurrahman'ın ağır koşullar altında tutuklu olduğu biliniyor.

HABERE YORUM KAT

14 Yorum