1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Murat Belge: Allah-u Ekber Sloganı Atanlarla İşim Yok
Murat Belge: Allah-u Ekber Sloganı Atanlarla İşim Yok

Murat Belge: Allah-u Ekber Sloganı Atanlarla İşim Yok

Darbeyi destekleyen 'solcu' olmak yalnızca Türkiye'nin aydın görünümlü kişilerine has bir durum, dünyada örneği bile yok..

23 Ağustos 2016 Salı 21:32A+A-

Dünyada askeri darbelere karşı halkın iktidarını savunan sol pencere hayli genişken Türkiye'de bu durum tam tersi. Ne zaman darbe olsa ya da askerden siyasi iktidara bir 'uyarı' gelse ilk destek çıkan Türkiye'nin solcuları oluyor.

Bunlardan biri de Türkiye'de sol denince akla ilk gelen isimlerden biri olan Murat Belge. Belge, darbe teşebbüsünün hemen ardından köşe yazısında halkın darbeye karşı direnmediğini, darbe püskürtüldükten çok çok sonra halkın sokağa çıkıp şov yaptığını yazacak kadar kendinden geçmişti.

Aynı Murat Belge şimdi de "Sokağa çıkmayı düşündüm ama Allah-u Ekber sloganı atanlarla ne işim olur diye düşünüp çıkmadım" diyor. İşte Belge'nin yazısındaki o bölümler:

ALLAH-U EKBER DİYE BAĞIRANLARIN ARASINDA İŞİM YOK

"Tayyip Erdoğan darbe gecesi belirli bir kesimden kimsenin sokaklara dökülüp tankların önüne dikilmediğini söylüyor. Bunu bu sınırlar içinde bir önerme olarak alırsak, evet, büyük ölçüde doğru. Bir kere “biz” sizin gibi örgütlü ve hazırlıklı değiliz.

Tamam, sokağa çıkalım. Bunu ben de kendi aklımdan geçirmedim değil. Ama geçirdim ve orada durdum. “Ya Allah! Bismillah! Allahu ekber!” sloganıyla sokağa çıkmış insanların arasında ne yerim olur.

Bundan beş yıl önce böyle bir olay olsa, bu soruları sormadan insan kendini sokağa atardı. Ama Gezi’den beri Tayyip Erdoğan’ın kutuplaştırıcı konuşmalarını dinleyen ve onlarla dolan insanlar var bugün."

cemaatin-mutevazi-iftar-sofrasi-h1435218831.jpg

Murat Belge ve Ömer Laçiner, Gülencilerin İftar Sofrasında...

Kaynak: Ensonhaber

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

6 Yorum