1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Münbiç'te Esnaf PKK/YPG'ye Karşı Kepenk İndirdi
Münbiç'te Esnaf PKK/YPG'ye Karşı Kepenk İndirdi

Münbiç'te Esnaf PKK/YPG'ye Karşı Kepenk İndirdi

​​​​​​​PKK/YPG'nin Suriye'nin kuzeyinde işgal ettiği Münbiç ilçesindeki esnaf, örgütün gençleri zorla silah altına almaya çalışmasını protesto etmek için iş yerlerinin kepenklerini indirdi.

21 Mayıs 2018 Pazartesi 05:21A+A-

Münbiç'teki yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, PKK/YPG, işgal ettiği Münbiç'te 5 Mayıs'tan bu yana onlarca genci zorla silah altına almak için alıkoydu.

Örgütün bu eylemini protesto etmek için ilçe merkezindeki esnaf, iş yerlerini bir günlüğüne kapattı.

PKK/YPG, nisan ayı sonunda çıkardığı kararla Menbiç'te yaşları 18-30 arasındaki gençlere teslim olup, örgüt saflarına katılmaları için 5 Mayıs tarihine kadar süre tanımıştı. Örgüt, teslim olmayan gençleri alıkoymak ve cezalandırmakla tehdit etmişti.

Esnaf daha öncede kepenk indirmişti

Münbiç ilçe merkezindeki esnaf, bu yılın ocak ayında örgütün iki genç sivili işkence ederek öldürmesinin ardından iş yerlerinin kepenklerini indirmişti.

Geçen yıl 5 Kasım'da da Münbiçli esnaf, örgütün bölgedeki gençleri zorla silah altına almaya çalışmasına tepki amacıyla iş yerlerini kapatmıştı.

PKK/YPG, Halep'in Fırat Nehri'nin batısında kalan Münbiç ilçesini, Ağustos 2016'ta ABD'nin desteği ile ele geçirmişti. Ancak Amerikalı yetkililerin DEAŞ çıkarıldıktan sonra örgüt unsurlarının ilçeyi terk edeceği yönündeki taahhütlerine rağmen, örgüt Münbiç'teki işgalini sürdürüyor.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum