1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Munbic Operasyonunda Son Durum
Munbic Operasyonunda Son Durum

Munbic Operasyonunda Son Durum

ABD, PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nin Munbic'i IŞİD'in elinden geri almak için yaptığı hazırlıkların son aşamaya geldiği bildirildi.

24 Haziran 2016 Cuma 14:08A+A-

CENTCOM'dan yapılan yazılı açıklamada, Suriye'nin kuzeyindeki Munbic şehrinin IŞİD'in elinden geri alınması için yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verildi.

PYD unsurlarının şehri ele geçirmek için hazırlıklarının son safhasına geldiği vurgulanan açıklamada, son bir haftadır bu güçlerin düzenleyecekleri operasyonla ilgili planlarını gözden geçirdikleri kaydedildi.

Açıklamada, Munbic operasyonunun başlamasından bu yana toplam 233, geçtiğimiz bir haftalık zaman diliminde ise 73 hava saldırısının yapıldığı belirtildi.

Munbic'de çok sayıda yabancı savaşçı varlığının gözlemlendiği kaydedilen açıklamada, "Bu bilgi özellikle Türkiye, Avrupa ve ABD'yi bu tehditten korumak açısından çok önemli olacak" ifadesine yer verildi.

Sabah saatlerinde Bağdat'tan Pentagon'a video konferans ile bağlanan IŞİD karşıtı Doğal Kararlılık Operasyonu Strateji ve İdame Komutan Yardımcısı Tümgeneral Doug Chalmers, Munbic operasyonunda sona yaklaşıldığını belirtti.

Suriye Arap Koalisyonu adı altında yapılan operasyonlara, PKK’nın Suriye’deki kolu PYD’nin öncülük ediyor. Uluslararası medyada ise operasyonlarda Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adı kullanılıyor.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT