1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mülteciler Nazi Toplama Merkezinde Tutuluyor
Mülteciler Nazi Toplama Merkezinde Tutuluyor

Mülteciler Nazi Toplama Merkezinde Tutuluyor

Almanya’nın Schwerte kenti Belediye başkanı Heinrich Böckelühr mültecileri eski Nazi toplama kampı Buchenwald’taki bir binada barındırma planından geri adım atmıyor.

19 Ocak 2015 Pazartesi 11:01A+A-

Murat Kurt / Haksöz Haber

Almanya’nın Schwerte kenti Belediye başkanı Hristiyan Demokrat Partisi’nden Heinrich Böckelühr mültecileri eski Nazi toplama kampı Buchenwald’taki bir binada barındırma planından geri adım atmıyor.

Belediye başkanı Böckelühr 21 mültecinin kalması için yapılan planı savunarak aldıkları kararın yasalara uygun olduğunu savundu. Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakan’ı Hannelore Kraft ise bu kararın en başta karşı çıkanları arasında yer alıyor. Musevi toplumu ile beraber yapılan açıklamada belediye başkanın bu plandan vazgeçmesi isteniyor. Aynı zamanda bu plana karşı çıkanlar arasında tarihçiler, uyum örgütleri ve mülteci konseyi de bulunuyor.

Buchenwald Toplam Kampı Müzesi müdürü Rikola-Gunnar Lüttgenau da planı çok kötü çözüm olarak nitelendirirken “İltica talebinde bulunanları tarihi açıdan oldukça kötü ismi olan bir alanda barındırmak, sevecen misafirperverlik kültürü ile çelişmektedir. Aynı zamanda Buchenwald ile ilk akla gelen şeyler ise 'baskı, zulüm ve şiddet'tir” dedi.

Buchenwald toplama kampı Almanya sınırları içerisindeki en büyük toplama kamplarından birisidir. Haziran 1937 ile Nisan 1945 yılları arasında Weimar yakınlarında Ettersberg'de çalışma kampı olarak işletilmiştir. Bu zaman içerisinde, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 250.000 insan, tutuklanarak Buchenwald Toplama Kampı'na gönderilmiştir. 11.000 i yahudi olmak üzere 56.000 kişinin öldürüldüğü tahmin edilmektedir.

Toplama kampının girişindeki kapıda "Jedem Das Seine" yazısı ise çok manidar. "Herkes hakketiğini bulur."

buchenwald-20180119-01.jpg

buchenwald-20180119-02.jpg

buchenwald-20180119-03.jpg

HABERE YORUM KAT