1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Mülteci Çocukların Karne Sevinci
Mülteci Çocukların Karne Sevinci

Mülteci Çocukların Karne Sevinci

İMKANDER Muhacir Okulunda eğitim gören Kafkasyalı ve Ortaasyalı mülteci çocuklar için mezuniyet töreni düzenlendi.

17 Haziran 2015 Çarşamba 20:58A+A-

Türkiye'ye sığınan mültecilere eğitim hizmeti veren İMKANDER Muhacir Okulu'nda karne ve mezuniyet heyecanı yaşandı. İstanbul Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi'nde yapılan programa çocukların yanı sıra aileleri de katıldı.

Çoğunluğu Çeçenistan, Dağıstan, Kabardin- Balkarya gibi Kuzey Kafkasya bölgelerinden ve Doğu Türkistan, Özbekistan gibi Orta Asya ülkelerinden savaş ya da siyasi sebeplere Türkiye'ye sığınan mülteci çocuklar program boyunca öğrendikleri Türkçe şiir ve şarkıları sundular.

Mehmet Akif'ten Erdem Beyazıt'a kadar çok sayıda şairin dizelerini okuyan çoğunluğu yetim durumdaki çocukların özellikle "vatan hasreti ve memleket özlemi"ni ifade eden şiirleri okumaları salondakilere duygulu anlar yaşattı.

Programda konuşan İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer, beş yıl önce bir apartman dairesinde on çocukla başladıkları eğitim hizmetini bugün modern derslikler, kütüphane ve çalışma odalarının bulunduğu bir eğitim kurumuna ve yüzlerce muhacir çocuğa hizmet veren bir noktaya taşıdıklarını vurgulayarak, destek veren herkese teşekkür etti.

Çocuklar Cevher Dudayev, Hz. Ömer, Selahattin Eyyubi, Zeynep Gazali, Ebu Halid es-Suri, Halid Bin Velid, Şeyh Ahmet Yasin gibi öncü şahsiyetlerin tanıtıldığı bir tiyatro gösterisi de sergilediler.

Programda başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken, okulda hizmet veren öğretmenlere de teşekkür plaketi takdim edildi.

Tamamen ücretsiz olan Muhacir Okulu'nda çocuklara ve annelerine Türkçe dil dersleri veriliyor. İkamet ya da dil sorunu sebebiyle okula gidemeyen çocuklara Türkçe'nin yanı sıra Matematik, Hayat Bilgisi, Rusça okuma yazma, temel İngilizce, Kur'an-ı Kerim ve İslam Tarihi gibi çeşitli alanlarda eğitim veriliyor.

muhacir-okulu-mezuniyet-2015-toreni-11.jpg

muhacir-okulu-mezuniyet-2015-toreni-12.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum